Велико Търново се представи на международно изложение в Москва | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Велико Търново се представи на международно изложение в Москва

Публикувана на: 14.09.2018г. 783 прегледа

ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕДСТАВИ ТУРИСТИЧЕСКИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ НА МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ В РУСКАТА СТОЛИЦА МОСКВА. Форумът се проведе от 11 до 13 септември и в него участва Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. 

Международно туристическо изложение „Отдых/Leisure“ се провежда ежегодно от 1995 г. в московския Централен изложбен комплекс „Експоцентър“ на площ от 15 000 кв. м. Тази година участниците са били над 2000 от 44 страни, като през трите дни е имало 30 делови мероприятия – междуправителствени срещи, дискусионни панели, конференции и кръгли маси, посветени на туризма с участието на над 180 докладчици.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЕ ПРЕДСТАВЕНО НА БЪЛГАРСКИЯ ЩАНД НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА и се включи в кръглата маса за международното сътрудничество на малките туристически градове. Старата столица заедно с Приморско и Чепеларе представи опита си в популяризиране на българските градове и туристическия им ресурс.

Презентацията на Велико Търново като най-добрата целогодишна дестинация за културен туризъм в България пред препълнената зала направи управителят на Общинската туристическа агенция Борислав Йорданов. В последвалата среща с 25 руски туроператори бяха обсъдени конкретни оферти за целогодишно включване на болярския град в маршрутите на руските туристи в България. Договорени са и партньорства със Съюза на туроператорите от Тверска област за развитие на туризма между двата побратимени града.

С. МАРИНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!