На 15 септември Свищов се включи в Световния ден на почистването, заедно с милиони доброволци по целия свят

И тази година почистването беше добре организирано и изключително ползотворно за Свищов. На всички участници в кампанията бяха осигурени чували и ръкавици, предоставени от „ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ“ АД, а на всеки от районите имаше представител на общинска администрация. В екоинициативата участваха 379 души, които почистиха общо 14 района и събраха 2 930 кг отпадъци. Жителите на общината отново бяха сред най-активните в доброволческата акция „Да изчистим България заедно!“, която се проведе съвместно с най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018.
В кампанията се включиха почти всички населени места, а радостното и тази година беше активното участие на ученици от свищовските училища. С много настроение и хъс младите хора се обединиха около благородната кауза.

Служителите на Община Свищов и тази година взеха участие в почистването, като този път бяха избрали крайбрежния участък на река Дунав, край местността „Паметниците“. Изборът на място не бе случаен, тъй като чистотата на бреговата ивица в този район е важна, както за екоравновесието на природата, така и за облика на историческата местност.

Доброволческата акция приключи удовлетворяващо за всички участници, направили своята община още по-приветливо място за живеене!

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *