61 четения

Поздрав на Кмета Даниел Панов за първият учебен ден

Скъпи първокласници,

Уважаеми ученици, учители и родители,

 

Днес класните стаи отново отварят врати, а училищата стават втори дом за децата и младите хора на Велико Търново и на България.

Първият учебен ден е тържествен и празничен, защото образованието винаги е било и винаги ще бъде основен стълб на нашата държава и в развитието на нашето общество.

Днешният ден е особено важен за първокласниците. Ехото от първия звънец, образът и думите на първия учител, прелистването на първия буквар – тези мигове са особено вълнуващи и радостни. Помним ги с усмивка на лице цял живот.

Затова, скъпи деца, бъдете сигурни, че училището наистина е Ваш втори дом, а учителите Ви са и Ваши приятели.

Скъпи ученици, използвайте пълноценно времето, прекарано в училище. Доброто и качествено образование е ключът към бъдещите Ви успехи. А учителите са тези хора, които ще Ви помогнат да намерите този ключ. Затова ги ценете и уважавайте.

Гордейте се, че учите във Велико Търново – историческата и духовна столица на България, средище на българския дух, култура, традиции и обичаи.

Благодаря на учителите, че са достойни великотърновци и българи, грижейки се мъдро и умело за възпитанието и образоването на младите хора на старата столица.

Пожелавам да родителите да възпитават мъдро своите деца, да ги учат да бъдат горди великотърновци и българи.

Честит първи учебен ден!

Честит празник!

На добър час!

Даниел Панов

Кмет на община Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!