ВРЕМЕТО: До събота топло и предимно слънчево; новата седмица ще започне със захлаждане и валежи

През нощта ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. За В. Търново се очаква минимална температура около 14 гр. През деня ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29. За В. Търново се очаква максимална температура около 27 гр. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.2 през 1968 г., а най-ниската измерена минимална температура е 3.2 през 1979 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 00 минути и ще залезе в 19 часа и 22 минути. Фаза на Луната: седем денонощия преди пълнолуние.

До събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 10 и 15. Максималните температури ще бъдат между 26 и 31. В неделя ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. Максималните температури ще бъдат между 23 и 26. В понеделник ще има значителна облачност и на места е възможно да превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. Максималните температури ще бъдат между 22 и 25.

Над западните и централните части на Стара планина днес ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. От сряда да събота ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 16 и 18. В неделя и понеделник ще преобладава време с променлива до значителна облачност и в понеделник на места ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 10 и 13. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.