30 четения

Два нови хотела и пет къщи за гости правят в старинния квартал под Царевец

Чакаме 2 млн. лв. за терасовиден парк над Янтра и паркинг край Владишкия мост

НОВИ ХОТЕЛИ И КЪЩИ ЗА ГОСТИ СЕ ИЗГРАЖДАТ В МОМЕНТА В СТАРИННИЯ КВАРТАЛ „АСЕНОВ“, който се намира точно под крепостта Царевец. От кметството са разработили и проект за нов паркинг и туристически информационен център, за който се чака финансиране.

Бившата детска градина в източната част на квартала вече е преустроена в хотел с паркова зона и предстои направата и на ресторант. Инвеститор е компанията „Прити“, която изгради и спортен комплекс в съседство. Друг хотел пък скоро ще бъде пуснат на срещуположния бряг на река Янтра в съседство на църквата „Свети Димитър“ по протежението на ул. „Хисарска“. Той е собственост на фирма от Плевен, информираха от Община В. Търново. В различни точки на квартала има и обособени 5 нови къщи за гости и два хостела, част от които също поемат вече туристи. Все още обаче Община Велико Търново е длъжник на обитателите на квартала, заради занемарената инфраструктура, особено по паралелната на крепостта Трапезица едноименна улица, както и на пресечката и „Цар Иван Асен Втори“, която се намира точно срещу църквата „Св. 40 мъченици“. „Борба“ наскоро алармира и за лошо състояние и липсващи елементи от моста, който поема автомобилния поток от и към Арбанаси.

След критична публикация на „Борба“ за състоянието на няколко от основните улици в квартала от кметството са се задействали и дупките им вече са ремонтирани, видя наш екип. Разработен е и проект за голям паркинг с посетителски център за туристи, който ще се оформи до самия вход на църквата „Св. 40 мъченици“. Обектът е на стойност от почти 2 млн. лв. Освен места за колите е предвиден терасовиден парк до самата Янтра, както и изготвянето на туристически карти и указателни табели за забележителностите и офис за туристически информационен център.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 коментара за “Два нови хотела и пет къщи за гости правят в старинния квартал под Царевец

 • 18.09.2018 в 14:05
  Permalink

  Дали ще си останем пак с чакането, както и крайбрежната улица, кръговите в града, паметника под летния театър и какви ли не още блянове – управленческо~журналистически……..

  Отговор
 • 18.09.2018 в 14:07
  Permalink

  Най- ми е жал за опосканата фабрика Мавриков. Там може да се почисти добре терена и да се обезопаси по някакъв начин и да се направи лятна дискотека. Независимо от състоянието и. Младежите и гостите на града могат да си спрятат страхотни купони. Микробус кетаринг и един Диджей се иска.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!