13 четения

Пивоварна произвежда зелена бира, която напомня водорасли

Занаятчии пивовари в САЩ, за които най-важната съставка идва от езера и реки в страната, надигнаха глас за съхраняване на чистата вода, предаде Асошиейтед прес.
Някои производители на бира вложиха средства в съхраняването на реки и потоци, докато други продават специални партиди бира, за да промотират защитата на водата.
Малка пивоварна в Охайо предлага зелена бира, която напомня токсичните водорасли, замърсили езерото Ери.
Пивоварните „Ню Белджъм брюинг“ в Колорадо и „Суит уотър брюинг“ в Атланта предоставят средства на неправителствени организации, които са се ангажирали с проекти за защита на реките.
Пивоварите увериха, че е съвсем естествено да се грижат за чистата вода, защото бирата съдържа около 90 процента вода. Бирата „Algae Bloom“ (Цъфтеж на водорасли) се произвежда от пивоварната „Моми бей брюинг“, която използва вода от езерото Ери.
„Това е добър повод да започне разговор с клиентите за токсичните водорасли, които всяка година се появяват в плитчините на Големите езера – заяви мениджърът на пивоварната Крейг Кър. – Ще продължим да я произвеждаме, докато не престанем да виждаме цъфтеж на водорасли там. Целта е никога повече да не произвеждаме тази бира.“

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!