400 000 лв. безвъзмездна помощ отпусна регионалното министерство на Община Свищов | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

400 000 лв. безвъзмездна помощ отпусна регионалното министерство на Община Свищов

Публикувана на: 20.09.2018г. 578 прегледа

Безвъзмездна финансова помощ в размер на 400 хил. лева получи Община Свищов от Министерството на регионалното развитие и благоустройство за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа на улиците „Александър Божинов”, „Тинтява”, „Пирин”, „Искър”, „Киряк Цанков”, комплекс „Химик” и цялото протежение на ул. „Черни връх” в града. Тези улици не са заложени в поименния списък на общината, но имат неотложна нужда от ремонт. МРРБ прояви разбиране и с отпуснатите средства изграждането, рехабилитацията и подмяната на водопроводи ще започне до дни. До края на ноември общинското ръководство трябва да отчете средствата пред МРРБ.

Кметът на Свищов Генчо Генчев уточни, че тези средства са извън предвидените за ремонт на 45-те улици от поименния списък на общината, за който бе изтеглен заем в размер на 1.8 млн. лв. До момента Община Свищов е насочила близо 3 милиона лева във водопреносната система.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!