6 четения

Европейска седмица на мобилността във Велико Търново, Елена и Павликени ще се провежда под мотото „Комбинирай, движи се!“

Европейската седмица на мобилността се провежда всяка година в периода от 16 до 22 септември. Кампанията на Европейската комисия насърчава използването на устойчиви транспортни алтернативи при придвижване. Тя дава възможност на местната власт да популяризира умното придвижване сред населението – фактор за по-добро качество на живот.

Всяка година Европейска седмица на мобилността е насочена към определена тема.  През 2018 г. темата на кампанията e „Мултимодалност“ и ни призовава да използваме и съчетаваме различните видове транспорт за градски превоз на пътници и стоки. Мотото, под което ще премине седмицата, е  „Комбинирай, движи се!“.

Общините  Велико Търново, Габрово, Елена и Павликени ще се включат в Европейската седмица със спортни игри, състезания на открито, велопоходи и зона без автомобили на 22 септември.

Повече материали и информация може да намерите на официалния сайт на кампанията на адрес: http://www.mobilityweek.eu/  и на националния сайт: https://www.mobilityweekbg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!