ВРЕМЕТО: Изпращаме лятото със слънце и високи температури; есента встъпва в правата си със съществено захлаждане | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ВРЕМЕТО: Изпращаме лятото със слънце и високи температури; есента встъпва в правата си със съществено захлаждане

Публикувана на: 20.09.2018г. 1329 прегледа

През нощта ще има незначителна облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 10 и 13. За В. Търново се очаква минимална температура около 11 гр. През деня ще преобладава време с променлива до значителна висока и средна облачност. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 31. За В. Търново се очаква максимална температура около 29 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.5 гр. през 2000 г., а най-ниската измерена минимална температура е 1.6 през 1986 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 03 минути и ще залезе в 19 часа и 17 минути. Фаза на Луната: четири денонощия преди пълнолуние.

И в събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 10 и 13. Максималните температури ще бъдат между 28 и 31.

В неделя ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. На отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. Максималните ще бъдат между 22 и 25.

В понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 10 и 13. Максималните температури ще бъдат между 23 и 26.

От вторник до четвъртък ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, във вторник от северозапад, в сряда и четвъртък от североизток. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10. Максималните температури ще бъдат между 15 и 20.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще преобладава време с променлива до значителна висока и средна облачност. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. В събота ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19. В неделя ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 20. В понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10. От вторник до четвъртък ще има значителна облачност с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 5 и 7. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 по- ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!