86 четения

Пускат от ареста Мартин Бенката след спогодба със спецпрокуратурата

ДО БРОЕНИ ДНИ МАРТИН БЕНКАТА ЩЯЛ ДА БЪДЕ ПУСНАТ с условна присъда след спогодба със спецпрокуратурата, алармираха запознати. Другият тартор на разбитата от ГДБОП наркобанда в старата столица Миро Черния оставал зад решетките и щял да чака края на съдебното дело, което върви в спецсъда. Специализираната прокуратура предаде на съд осем участници в група за разпространение на наркотици във Великотърновско през юли 2018 г. Бандата бе разбита през декември м.г. от ГДБОП и имаше показен арест на близо 15 души, от които зад решетките останаха 8. Сега групата начело с Миро Черния и Мартин Бенката е предадена на спецсъда.

Седем от обвиняемите са с предишни осъждания за разпространение на наркотици. Според събраните по досъдебното производство доказателства групата е била сформирана през януари 2017 г. и е действала до 7 декември 2017 г., когато участниците са задържани при специализирана операция на ГДБОП, ТСБОП – Велико Търново, и Специализираната прокуратура. Тогава у повечето от тях са намерени и иззети различни видове наркотици (предимно кокаин, амфетамини, марихуана, разфасовани и подготвени за продажба). В дома на един от обвинените е открита и мобилна лаборатория за производство на амфетамин и метамфетамин с необходимите уреди, прекурсори и материали.

Организаторът и ръководител на групата Миро Черния подбрал хора с опит в набавянето на наркотици на едро и пласирането им на крайни клиенти. Сред тях определил силова група, която да наказва с побои и заплахи конкурентите, както и купувачите, които не плащали получената дрога. Определил и конкретните функции на всеки от членовете по осигуряването на наркотици, пласирането, транспорта, получаването и разпределението на печалбата от продадената стока. В оперативен план дейността на групата ръководел Мартин Бенката, определен от ръководителя за негова дясна ръка със задълженията да контролира пряко дилърите, да събира и да разпределя парите от продажбите.

Н. ГЕОРГИЕВА

4 коментара за “Пускат от ареста Мартин Бенката след спогодба със спецпрокуратурата

 • 21.09.2018 в 11:22
  Permalink

  Позор! С такъв изверг не трябва да се прави споразумение. А дълъг срок зад решетките.

  Отговор
 • 10.09.2019 в 23:41
  Permalink

  Мартине не ме послуша ти като ти говорих,глупаво момче излезе да знаеш!
  Добре тръгна и го нареди тоя Черен паразит но защо в последния момент се отказа.Какво те достраша не знам,но като се хванеш на хорото ще го играеш до край (стара Българска поговорка)
  Добре,че се вразоми и ти дойде акъла в главата и каза каквото трябваше.Ако ме беше послушал по рано нямаше да стойш и толкова! Защо така се уплаши ли какво и то в последния момент не те знам.Няма да го жалиш тоя черен паразит.

  Отговор
  • 09.10.2019 в 16:29
   Permalink

   Обществена тайна си беше,че Бенката е имал връзка със висши Полицай и,че след това са имали уговорка за залавянето на Черния глупак шефа му,та затова не го мислете Бенчо уж вътре ма си е добре.

   Отговор
 • 17.10.2019 в 20:56
  Permalink

  Бенката е предател и доностник !!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!