Гости на Велико Търново се сгодиха на Владишкия мост в Деня на Независимостта

Иван Василев от Елхово и Цветелина Недялкова от Ямбол се сгодиха в Деня на Независимостта във Велико Търново. Бъдещият младоженец избра да зададе заветния въпрос „Ще се омъжиш ли за мен?” на своята любима на Владишкия мост чрез красив червен надпис. Със съдействието на негови приятели изненадата се случила точно както младият мъж я планирал. В подготовката за годежа участвали няколко търновци, а десетки туристи станали свидетели на щастливото събитие.

Близо два месеца били необходими на Иван, за да реализира идеята си за оригинален годеж. Докато бил в чужбина, поръчал изработването на надписа, като посочил адрес за доставка – Велико Търново. Тук ключова роля изиграли приятели на Иван, които взели пратката и се погрижили да закачат надписа на парапета на Владишкия мост.

Влюбените дошли на разходка в старата столица, за да станат съпричастни с честванията по повод 22 септември. След посещение на Царевец и църквата „Св. 40 мъченици” продължили обиколката си в квартал „Асенов”. Тръгнали по Владишкия мост, където бъдещата булка видяла надписа. После, както повелява традицията, нейният любим паднал на колене и извадил годежния пръстен. Няколко крачки назад от изненада и сълзи на щастие предходили отговора й – „Да”. Емоционалният момент е заснет с телефон от приятели на бъдещето семейство, а станалите неволни свидетели на случилото се поздравили двамата с аплодисменти.

Иван споделя, че избрал да предложи на Цвети във Велико Търново, тъй като и преди е идвал в града и го смята за най-романтичния в България. Според него тук навсякъде се усеща българският дух и в атмосферата витае една магическа нотка на очарование. Двойката все още не е избрала дата за сватбата и не изключва вероятността венчавката да се проведе именно в старата столица.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Гости на Велико Търново се сгодиха на Владишкия мост в Деня на Независимостта

  • 08.10.2018 в 11:44
    Permalink

    Здравейте,аз и моя приятел се сгодихме та 22.09 2017 г., във Велико Търново. Нашите имена са Цветелина и Иван и сме от Добрич.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.