Лъчезар Танев: „Етър” има финансов интерес от трансфер на Мане”

Мениджърът Лъчезар Танев, който е в основата на идването на Аласана Мане от „Барселона” при „виолетовите” изгледа мача между „Етър ВТ“ и „Берое“, след което коментира впечатленията си от двубоя.

„Етър” изигра много добър мач, можеше и по-добре да се справи със задържане на топката в последните минути, но аз мисля, че бе много близо до това, което има като възможности. Добри контраатаки, добър начин на игра. От „Берое” очаквах повече – с техните амбиции очаквах да доминират повече. В нашия футбол има и динамични мачове като днешния, но нивото на играчите е такова, че трудно може да се изисква голяма класа. Затова се пропускат и голови положения, затова се допускат и лесни голове. Иначе заслужава поздравления, че имаше динамика, имаше игра. Самото желание и борбата се харесват на хората. Да гледаш такъв мач не е загубено време. Стадион „Ивайло” е едно от местата, където се създава отлична атмосфера и можеш да гледаш добър футбол. Коректна публика, такива места в провинцията са хубави, Стара Загора също е футболен град. Дано „Етър” има късмет и да продължава така в Първа лига.

Дойдох не толкова да гледам Аласана Мане, а защото Краси Балъков от доста време ме кани да гледам „Етър”. Мане още не е във форма, три месеца не е тренирал, имаше проблеми с документите. Трябва му доста време да поработи, за да влезе в ритъм. Един играч като него, който има качества, ако не е в кондиция, няма как да ги покаже.

„Барселона” има 38 играчи във втория си отбор, на 10 – 12 трябва да се даде шанс да играят в други отбори. Подписаха с него нов договор, надяват се, че е добре да държат правата му, защото виждат в него бъдеще. „Етър” имат финансов интрес, ако Мане бъде продаден от „Барселона” за това, че му се дава шанс да се формира. Въпреки че е преотстъпен „Етър” има интерес от бъдещ трансфер.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *