Лекоатлети от страната идват в Горна Оряховица за пробега мемориал „Мики и Иван Димитров”

Състезатели от цялата страна ще се включат в лекоатлетическия шосеен пробег „Мемориал Димитър Велиславов – Мики и Иван Димитров“, който ще се проведе на 30 септември (неделя) в Горна Оряховица. Състезанието се организира от лекоатлетическите клубове „Локомотив – 55“ и „Локомотив – 2010“ със съдействието на Община Горна Оряховица. С организирането на пробега мемориал за пореден път, спортната общественост отдава почит и уважение към едни от най-големите треньори в града. Димитър Велиславов Димитров – Мики е подготвил над 50 елитни състезатели по лека атлетика от Горна Оряховица от които 5 са покрили изискванията за майстор на спорта. Негови състезатели са подобрили 12 пъти националните рекорди. Личен треньор е на заслужилия майстор на спорта Светла Златева – Световна и Олимпийска шампионка и рекордьорка, почетен гражданин на Горна Оряховица, майстора на спорта Магдалена Аверкович – национален рекордьор, майстора на спорта Владимир Пановски и др.

Иван Димитров, с когото горнооряховската спортна общественост се раздели миналата година бе председател е на секция,,Лека Атлетика“ към спортно дружество ,,Локомотив Град Горна Оряховица“ до 1990-а, а през 1993 г. създава атлетически клуб ,,Локомотив 55“- Горна Оряховица. За 20 години работа като главен треньор към клуба, ръководството му се подготвят над 500 състезатели. Десетки от възпитаниците му печелят отличия от национални шампионати, от които са извоювали внушителните 295 медала: 110 златни, 95 сребърни и 90 бронзови. Десетки от състезателите на Иван Димитров участват в различни гарнитури на националите отбори на България в бяганията на средни и дълги разстояния.

Официалното откриване на пробега мемориал „Димитър Велиславов – Мики и Иван Димитров“ е насрочено за 9.30 ч. пред сградата на Общината. В 9.45 ч. е масовия старт за деца, които ще пробягат разстояние от 150 м. от пешеходната пътека пред СУ „Вичо Грънчаров“ до пешеходната пътека пред сградата на Общината.

Състезателният пробег е със старт/ финал площад „Георги Измирлиев” и е с две обиколки в зависимост от възрастта – малка с дължина 600 м и голяма с дължина 1 200 м. Момичетата и момчетата под 14 години ще пробягат късата дистанция, а тези под 16 години, както и девойки младша възраст ще пробягат дългата дистанция. Юношите младша възраст имат да пробягат 1 800 м, а юношите и девойките старшата възраст – 2 400 м.

Жените и мъжете ще излъчат победители след бягане в смесена отборна щафета на 2 по 4 обиколки на малката дължина.

Официалното награждаване ще е след финала на щафетните бягания, около 13.00 часа.

Провеждането на лекоатлетическия шосеен пробег „Мемориал Димитър Велиславов – МИКИ” налага временна организация на движението на моторни превозни средства в централната градска част. От 9.30 ч. ще бъде спряно движението по следните маршрути:

І. Масов старт: 9.45 часа

Старт: пешеходната пътека пред СУ ”Вичо Грънчаров” до финал – пешеходната пътека пред сградата на Община Горна Оряховица – 150 м.;

ІІ. Малка обиколка: 600 м (два старта):10.00 и 10.10 часа;

Старт: Пред сградата на Община Горна Оряховица, надолу по ул.”Св. Княз Борис І”, наляво по ул.”Елена Грънчарова”, наляво по ул. „Г. Измирлиев” и се включва по ул.”Цар Освободител” до финала пред Общината;

ІІІ. Голяма обиколка: 1200м.: от 10.20 , 10.35 и 10.50 часа – три старта

Старт: пробягва се два пъти малката обиколка от 600 м, като се включва кръговото кръстовище пред пощата;

–        обиколка 1800 м – един старт – 11.05 часа, пробягват три пъти разстоянието от 600 м по същия маршрут;

–        обиколка 2400 м – два старта от11.25 и 11.45 часа – пробягват четири пъти разстоянието 600 м.;

–        смесена щафета – мъже и жени – 12.10 часа – 2 пъти по 4 обиколки х 600 м.

За да не бъдат допускани инциденти с участниците и гостите на лекоатлетическия пробег, движението на пътни превозни средства ще бъде затворено от 8.45 ч. до приключване – около 13.40 ч.

Горна Оряховица

Онлайн Услуги
*СНЕГОПОЧИСТВАНЕ*
Избори 2017
Приемни дни
Център услуги и информация
План за развитие 2007-2013 г.
План за развитие 2014-2020 г.
Програма за управление
Инвестиционна програма
Кадастрална карта
Бюджет
Вътрешен одит
Местни данъци
Конкурси и търгове
Профил на купувача >>
Административни актове >>
Обяви и съобщения
Стратегии, програми >>
Проекти >>
Екология
Общинска библиотека
Прием първи клас
Спортен календар
Общинско кабелно радио
Горнооряховският суджук
Регистри
Община приятел на детето
Проекти – инвест. програма
Декларации по ЗПКОНПИ

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *