Фенове и ръководство дискутираха треньорската криза и бъдещето на „Локомотив“

Привърженици и ръководство на ОФК „Локомотив” обсъдиха ситуацията в клуба и начините за излизане от кризата на нарочна среща на градския стадион в Горна Оряховица. На този етап стана ясно, че преговорите за нов старши треньор продължават и въпросът трябва да бъде решен до края на тази седмица. Основната цел пред клуба обаче и ликвидирането на дълговете към държавата и оставане в професионалния футбол бе позицията на президента на клуба Георги Бижев.

По неговите думи „Локомотив” разполага с изключително ограничен бюджет, а задълженията в момента са сведени от близо половин милион до 146 хиляди лева главница и 37 хиляди лева лихви, които НАП си събира като има наложен 20% запор върху сметките. Много фирми са се отдръпнали от футбола, но все пак има гарантиран минимум до края на календарната година. На този етап обаче „Локо” не може да си позволи повече от 30 000 лева фонд „Работна заплата”, стана ясно от отчета на президента.

Добра новина е, че освен към държавата, „Локомотив” няма други задължения.

Бившият наставник на „железничарите“ Иван Колев е бил навит да се върне начело на отбора, но му се отворила възможност за работа в Индонезия и е предпочел да замине за там. Стана ясно, че е преговаряно със Стамен Белчев, който снижил финансовите си изисквания. Вариант е и бившият старши треньор на ЦСКА 1948 Валентин Илиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *