ВРЕМЕТО: До края на работната седмица променливо и хладно, с опасност от слани в четвъртък; през уикенда се затопля

През нощта облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 4 и 7. За В. Търново се очаква минимална температура около 5. Преди обяд ще има незначителна облачност до ясно. След обяд облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 16 и 19. За В. Търново се очаква максимална температура около 17 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. Над западните и централните части на Стара планина преди обяд ще има незначителна облачност. След обяд ще преобладава време със значителна облачност. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 4. На 2000 м максималните температури ще бъдат около минус 2. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.0 през 1999 г., а най-ниската измерена минимална температура е 0.5 през 1992 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 09 минути и ще залезе в 19 часа и 08 минути. Фаза на Луната: едно денонощие след пълнолуние.

В четвъртък и петък преди обяд ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Сред обяд ще има променлива до значителна облачност. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 и в четвъртък на места ще има слана. Максималните температури ще бъдат между 18 и 21.

В събота, неделя и понеделник ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и в събота вечерта, в неделя и в понеделник преди обяд на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10. Максималните температури ще бъдат между 20 и 23.

Над западните и централните части на Стара планина в четвъртък и петък преди обяд ще преобладава време с незначителна облачност. След обяд ще има променлива до значителна облачност. Максималните температури на 1200 м ще се повишават от 4 в сряда до 8 – 9 в петък. Ще духа силен вятър от североизток. В събота, неделя и понеделник ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *