133 четения

Двама млади учени от ВТУ с отличия от национален поетичен конкурс

АСИСТЕНТ Д-Р ТАМАРА ДРАГАНОВА И ГЛ. АСИСТЕНТ Д-Р ПЕТЯ МАРЧЕВА-ЙОШОВСКА ПОЛУЧИХА ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ. Състезанието е предназначено за български учени и докторанти и е било посветено на Европейската нощ на учените. Автори от почти всички университети и институции в страната са участвали в конкурса, в който са се състезавали повече от 200 произведения.

Тамара Драганова, която е асистент в катедра „География” при Историческия факултет, е спечелила награда в раздела за лирика. Наградата за Петя Марчева, която е главен ассистент в катедра „Педагогика” при Педагогическия факултет, е в раздел „Размисли”. И двете дами вече имат издадени книги. Тамара Драганова е автор на една стихосбирка – „Море – синя пендара”, Петя Марчева-Йошовска има издадени две поетични книги – „Миг докосване – вечно дихание” и „Час по океанология”.

Най-добрите произведения на участниците в конкурса са събрани в специален сборник „Стъпки 9”, издаден със съдействието на Съюза на учените в България.

Един коментар за “Двама млади учени от ВТУ с отличия от национален поетичен конкурс

  • 04.10.2018 в 9:58
    Permalink

    Моля публикувайте някое прекрасно произведение, за да се насладим и вдъхновим! Не бива такива таланти да остават скрити за широката публика!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *