Депутатът Милен Михов откри нов кабинет по химия за 20 000 лв. в СУ "Цанко Церковски" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Депутатът Милен Михов откри нов кабинет по химия за 20 000 лв. в СУ „Цанко Церковски”

Публикувана на: 26.09.2018г. 1577 прегледа

1000 деца тръгнаха на училище в общината, първолаците са 100

 

ДЕПУТАТЪТ МИЛЕН МИХОВ ОТКРИ МОДЕРНИЯ КАБИНЕТ ПО ХИМИЯ С ЛАБОРАТОРИЯ в СУ “Цанко Церковски„ в Полски Тръмбеш в първия учебен ден. Придобивката струва близо 20 000 лева, а доц. д-р Михов съдейства за нея още преди месеци. Ученици, възпитаници на учителката по химия Магдалена Маринова, направиха в кабинета интересни и атрактивни химични опити и спечелиха усмивките и овациите както на гостите, така и на всички присъстващи. Гостите на празника бяха в ролята на ученици в кабинета, украсен с балони, и се наслаждаваха на опитите на младите химици.

1000 ДЕЦА ОТ ОБЩИНАТА ВЛЯЗОХА В КЛАСНИТЕ СТАИ НА 17 СЕПТЕМВРИ. От тях първолаците са 100.

Осемстотин ученици, развълнувани учители и родители се поздравяваха и не спираха да говорят за изминалото лято в двора на средното училище „Цанко Церковски“ в общинския център. Всеки бързаше да разкаже къде е бил, какво е видял и с кого се е срещнал. Тази картина на радостни деца, роднини, гости и малко притеснени 64 първокласници и техните родители се допълни от богатата литературно-музикална програма и от прочувствените слова на директора на училището Стефка Трайчева. Сред първолаците бе и най-малкото дете на свещеник Димитър Костов и съпругата му презвитера Моника Давидкова – Андрея, която ще учи в тръмбешката гимназия.

Доцент д-р Милен Михов поздрави всички участници в тържеството и им пожела здраве и попътен вятър в необятния океан на знанието. Поздравителен адрес беше прочетен от името на кмета Г. Чакъров и председателя на Общинския съвет М. Кузманова, които бяха на тържеството.

В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „Св. св. Кирил и Методий„ в Раданово тази учебна година ще има 132 деца, от които 22 първолаци. В ОУ „Васил Левски“ в Петко Каравелово учениците са 113, от които 10 в първи клас. До гимназията в Полски Тръмбеш тази учебна година ще пътуват 404 деца от селата на общината, където са закрити училищата. С решение на местния парламент се откри и втора подготвителна група в СУ „Цанко Церковски“.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. Фейсбук

 

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!