95 четения

Търновските артисти играят криминална комедия на Пиер Шено

КРИМИНАЛНА КОМЕДИЯ Е НОВОТО ЗАГЛАВИЕ В АФИША НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Пиесата е на популярния френски драматург Пиер Шено и се нарича „Да си богат не е лесно“. Премиерата на спектакъла е на 26 септември от 19 часа в голяма зала на МДТ.

Юри Статков е режисьор на заглавието. Той се връща отново да работи с търновските артисти след около 15 г. отсъствие.

Пиесата е създадена през 70-те години на миналия век, преведена на около 20 езика и отваря пътя за шеметна международна кариера на Пиер Шено. Прекрасен диалог, невероятни комични ситуации, блестящ хумор, роли, за които всеки артист мечтае – това са част от достойнствата на пиесата, които са й донесли наградата за драматургия на Франция. „В нашия спектакъл сме заложили на философския принцип, че всички добри намерения, ако се преекспонират, могат да доведат до беда. Макар текстовете да са писани преди повече от 30 г., продължават да са актуални и днес. Съвременното звучене касае темата за безопасността в България. Всички по-богати хора у нас гледат да се оградят с бодигардове, а при опасност те се увеличават, но дали това е за добро“, казва режисьорът.

Сценографията на спектакъла е на Лидия Къркеланова. В спектакъла участват актьорите от драматичния състав Иван Митев, Милен Иванов, Стефка Златкова, Силвия Шекилова, Стефка Петрова, Стоян Борисов и Алфидин Раифов.

 

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *