28 четения

ФЕСТИВАЛЪТ „ПАТИЛАНСКО ЦАРСТВО“ ОЧАКВА СВОИТЕ МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПАТИЛАНЦИ ТАЗИ СЪБОТА В ГАБРОВО

Четвъртото издание на фестивала „Патиланско царство“ ще се проведе на 29 септември, събота, от 16.00 часа в парк „Майчина грижа“ и на първия етаж в МОЛ – Габрово. Акцентите тази година са два: „Книгата, като извор на знание и духовно богатство“ и „Габрово, царство на смеха“.

Организаторите, НЧ „Будителите 2017“, канят деца и ученици от всички детски и учебни завдения, заедно с техните семейства, да се забавляват заедно, да излъчат свой патилански отбор, който да представи тяхното училище или детска градина с най-добрите училищни практики и извънкласни занимания. По време на фестивала те могат да покажат какво умеят и какво постигат, как се изявяват и как се забавляват. Поощрява се представянето на участниците – чрез сценични изяви и презентации, да бъде поднесено със средствата на хумора и сатирата.

Освен училищата, по този забавен начин могат да бъдат „рекламирани“ всички институции, учебни и културни организации, школи, читалища, курсове и други организации, които подпомагат образованието в общината чрез различни извънклансни форми за деца и ученици в областта на спорта, изкуствата, точните науки, технологиите, фолклора и занаятите.

Децата могат да се присъединят към инициативата за книги „Донеси, дари, помогни, „Караоке“ с любими песни, Ревю на домашни любимци.

В началото на новата учебна година и по повод рождения ден на Ран Босилек, фестивалът „Патиланско царство“ е възможност за забавление и радостно преживяване. Най-добрите в състезанията, игрите и сценичните изненади ще получат специални награди, предоставени от МОЛ – Габрово като домакин на фестивала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *