Месечен хороскоп. Прогноза за месец октомври, 2018 година

Имаме нужда от вътрешен анализ, който ще ни даде правилната насока за действия през идния месец

 

Лунна диета през октомври: Периодът в дните между 1 и 12 октомври, както и между 27 и 31 октомври е период на намаляваща Луна, в който слабеем по-лесно. Можете да стартирате успешно диетичен хранителен режим на 6, 7 или 8 октомври. В дните от 13 до 26 октомври Луната е нарастваща. Не преяждайте, а ако сте на диета – не очаквайте резултати веднага. И все пак, не губете кураж, килограмите ще започнат да се топят веднага след като Луната отново бъде намаляваща – от пълнолуние към новолуние. Подходящите дни за лунна диета този месец са 2 и 31 октомври – фаза последна четвърт, 9 октомври – фаза новолуние, 16 октомври – фаза първа четвърт, и 24 октомври – фаза пълнолуние.

Грижа за косата: Подстригване на косите – благоприятни дни: 6, 7, 8, 9, 10, 11 октомври – растежът се забавя заради фазата на Луната, и 18, 19, 20 октомври – растежът се ускорява заради фазата на Луната. Неблагоприятни дати: 4, 5, 14, 15, 23, 24, 31 октомври. Боядисване на косите: благоприятни дати: 11, 12 октомври.

Важни звездни аспекти през месеца: През по-голямата част от месеца Слънцето се движи във Везни. Изисква да хармонизираме взаимоотношенията си с хората, които са около нас. Марс и Плутон са планетите, които действат най-активно през октомври. Време е за нови подсъзнателни промени, които ни подготвят за бъдещето. На 3 октомври Меркурий и Плутон са в квадратура. Не всичко е такова, каквото изглежда. Стремим се да покажем най-доброто от себе си, но проявяваме неискреност във взаимоотношенията. Не вярвайте на обещания. На 6 октомври Венера стартира своята ретроградна фаза в Скорпион и в продължение на един месец ще ни провокира да се ровим в сума излишни стари тайни, да вадим наяве казани думи в миналото. Избягвайте да бъдете дребнави и заобикаляйте дребните подробности. На 12 октомври Слънцето и Плутон са в квадратура. Бъдете внимателни в служебните си дела и не допускайте грешки. Премислете добре обещанията, които ви се дават, преди да им повярвате. На 19 октомври заради квадратурата на Марс и Меркурий нараства вътрешната ни увереност и сила. Убедени сме, че можем да постигнем чудеса. Нека обаче осъзнаем отговорността на всяко свое действие, особено ако то предизвиква необратими промени. На 24 октомври Слънцето е в опозиция с Уран. Стремежът към свобода носи радикални трансформации в психологическите нагласи на обществото. Предстоят важни промени в мисленето на хората, които тепърва ще се налагат и утвърждават занапред. На 28 октомври Слънцето и Сатурн са в тригон – обърнете внимание на духовното си Аз в края на месеца. Имате нужда от вътрешен анализ, който ще ви даде правилната насока за действия през идния месец.

 

ОВЕН

Прекалено напрегнати

 

През първата десетдневка на октомври ще бъдете доста самоуверени и неоправдано ще положите едно ново начало в личен план. Това може да се окаже пагубно за мнозина от вас, защото само след две седмици от постъпката ви ще разберете, че не е трябвало да действате така. Напрегната ще бъде втората половина от месеца, когато работата ще пречи на личните ви взаимоотношения и обратното. Възможно е да получите неприятна новина на работното място или известие за дължими суми. През този период не се преуморявайте, защото преумората ще преминава в често главоболие.

 

ТЕЛЕЦ

Бъдете отговорни

 

Октомври ще бъде благоприятен месец и в службата, и в личните взаимоотношения. В любовния ви живот настъпва оживление. Важно е вие също да давате любов, а не само да искате да получавате. Обичайте, за да бъдете обичани. В службата ще сте аналитични и това ви прави търсени служители. Шефовете ще ви ценят точно заради умението да се справяте с трудностите в напрегнати ситуации. Поемайте отговорността си, без да я прехвърляте върху другите. Прехвърлите ли я, можете да загубите работното си място.

 

БЛИЗНАЦИ

Почитайте другите

 

През октомври ще имате шансове да подобрите финансовото си състояние отново чрез допълнителна работа или чрез повишение в настоящата. Месецът е добър въпреки трудностите. Ще преживеете някои малки разочарования в личен план, но сами си причинявате драмите. Просто сте прекалено нервни и никак не се съобразявате с мнението на своите близки – черта, която започна да пречи на взаимоотношенията ви още през септември. Опитайте да коригирате поведението си и да зачитате желанията и стремежите на хората около себе си.

 

РАК

Любов и стрес

 

През октомври, когато Венера е във воден знак, ви очаква бурен подем. От една страна, ще стабилизирате състоянието си, което градихте до този момент. От друга, ще внесете хармония във връзките и взаимоотношенията си. Като цяло месецът е доста позитивен и като такъв ще ви донесе подходящите мигове, за да постигнете много от своите цели. Бъдете активни и ще постигнете всичко, което искате. Разбира се, преминаването на Слънцето през Везни активира и негативни аспекти с Плутон, затова често ще бъдете изправяни на нокти от непредвидени, стресови и провокиращи ситуации.

 

ЛЪВ

Не го приемайте лично

 

През този месец искате да блестите и да бъдете забелязвани на всяка цена. От една страна, това ви е заложено в поведението и не ви е трудно да го постигате. От друга обаче, в първата десетдневка от месеца всички ваши приятели, близки и хора, с които общувате, са заети от дребни и досадни проблеми. Те не ви обръщат внимание, защото просто нямат възможност. Не го приемайте като лично отношение от тяхна страна. Изчакайте да минат първите десет дни. След това месецът разкрива истинската си същност, вие сияете, а всички около вас ви забелязват.

 

ДЕВА

С бавни крачки

 

През октомври желанията ви са събитията около вас да се случват бързо и без никакво забавяне – нещо, което е абсолютно невъзможно, като се има предвид ретроградното движение на Венера в Скорпион. Опитайте се да си наложите самодисциплина и използвайте този отрязък от времето, за да пренастроите идеите си. Сверете ги с реалността около себе си. Съдбата ви дава възможност да не бързате, а с малки крачки да вървите напред. През по-голямата част от месеца ще изпитвате постоянно хората около себе си. Може би не всички са подходящи. Те сами ще напуснат живота ви.

 

ВЕЗНИ

Подредете приоритетите

 

През октомври ще бъдете безкомпромисни и страшно педантични на работното място, което всъщност е повод да останете без никакви сили за внимание към близките и семейството. Изводът е един – заради едното ще страда другото. Ретроградното движение на вашата управителка Венера през този месец предупреждава да не поставяте никакви начала. Времето се забавя, можете да си отдъхнете и да преподредите своите приоритети. Не бързайте за никъде, защото в бързината винаги ще изпускате нещо важно, за което трябва да се връщате след време.

 

СКОРПИОН

Забавете темпото

Очаква ви хаотичен месец. Вие трудно ще се ориентирате в обстановката около себе си. Ретроградното движение на Венера блокира всякакви възможности за печеливши ходове, ако искате да правите промени или да започвате нещо ново. Целият месец забранява новите начинания, защото те биха ви довели до провал. Пуснете се по течението или довършете някои дела, които не сте завършили в последните две години. Това е много време и все има нещо изостанало. Дошъл е моментът да го приключите. В обществените взаимоотношения говорите добре, слушани сте, но не проявявайте агресия. Не бива да налагате мнението си на всяка цена.

 

СТРЕЛЕЦ

Не се надскачайте

 

През първите дни от месеца, когато Венера забавя своето движение и започва ретроградната си фаза, внимавайте при воденето на разговори. Прекалено нервни сте, мисълта ви изпреварва речта и често бивате неразбрани. Това е важен месец за професионалното ви развитие. Проявявате ли агресия в службата, ще бъдете отхвърлени и избягвани за в бъдеще. Бъдете по-толерантни и ще видите, че всичко това ще ви донесе нужните дивиденти. Венера блокира шанса ви да израснете в кариерата, да си намерите нова работа, която да е по-добре платена от настоящата. Успокойте топката и не надскачайте своята собствена сянка. Съдбата сега не толерира това.

 

КОЗИРОГ

Действате самостоятелно

 

Обещанията за октомври са, че ще бъдете доволни от себе си. Започвате да берете плодовете от труда си, но заради обстановката в страната не бива да очаквате прекалено големи резултати. Стига ви фактът, че вървите напред, а не назад, както се случва с много други знаци. Ще бъдете изпълнени с желание за действие, въпреки че през този месец трудно намирате подкрепа за проектите си. Разчитайте на личната си инициатива и отговорност, а не на колективната. Едва ли ще реализирате действията си чрез работа в екип. По-скоро ще се изпокарате с всички колеги и партньори и ще трябва да продължите с дейността си самостоятелно.

 

ВОДОЛЕЙ

Харчите непредпазливо

 

Трудностите през този месец не са никак малко. Поведението ви е неадекватно, когато сте сред много хора. Говорите, без да мислите, правите обещания и се нагърбвате със задачи, които са непосилни за вас към този момент. Ретроградното движение на Венера ви подтиква да харчите безмерно, необмислено и агресивно. Да стопите спестяванията си, които сте натрупали в семейния бюджет. Всичко, което получите като допълнително заплащане, рискувате да изхарчите още на мига. Внимавайте, защото това може да е повод да загубите подкрепата на семейството и близките си.

 

РИБИ

Късате връзки и отношения

 

Няма как да очаквате тиха есен, след като сами разрушихте хармонията във взаимоотношенията между вас и хората, които ви заобикалят, още през втората половина от септември. Сега, през октомври, този проблем предстои да се задълбочи, като е неизбежно да загубите приятели или роднински контакти в желанието си отново да се налагате в живота им. Интересното в случая е, че ще се чувствате прави и разделяйки се с хората около себе си, ще изпитвате освобождаване. Преценете обаче с кого и доколко трябва да го позволявате. В парите в този месец няма да имате проблеми.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

 

28 септември. Устремени сте към върха. Гледате и се целите нависоко. Немалко са обаче случаите, в които не сте преценили добре силите си и се изморявате на средата на пътя. А това е равносилно на провал. Не бива да бъдете прекалено самоуверени и самонадеяни. Вслушвайте се в съветите, които ви дават вашите близки. Добре е да се стремите и да промените себе си, като станете малко по-целенасочени. Претегляйте силите, възможностите и чак тогава се целете там, където можете да улучите.

Навлизате в една от най-хубавите години от живота си, когато успешно можете да промените средата на живот и хората, с които общувате. Това е нож с две остриета, защото, както можете да попаднете на добри познанства, така има вероятност да се натъкнете и на недоброжелатели. Избягвайте да се предоверявате. В службата ви чака подем, малко по малко ще забързвате темпото.

Здраве: Годината вещае крепко здраве, ако живеете в хармония с хората около себе си.

29 септември. Плахи, нежни и чувствителни, вие често позволявате на най-близките си да ви потъпкват и раняват. Внушили сте си, че нямате сили да се изправите пред човек и да оспорите мнението му. В жестока грешка сте. Убедете се в противното! Мисията ви е да се превърнете в така наречените „хора ловци”, а не покорни „жертви” в своя живот. Поискайте своето и ще видите, че ще го постигнете. Притежавате много таланти, които не изявявате поради причината, че нямате увереност. Променете мисленето си. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Успехите няма да закъснеят.

Навлизате в една по-трудна и рутинна година, което означава, че ще трябва да спрете темпото и да обърнете внимание на пропуските, които допускате. Бъдете внимателни и ще видите, че вие също правите грешки. Осъзнаете ли го, всичко ще се обърне във ваша полза и ще изживеете една прекрасна година.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

30 септември. Усмихнати, добри, отзивчиви и доверчиви, вие сте на мнение, че е по-добре да правите добро на хората около вас, отколкото на самите себе си. Това обаче невинаги е за добро. Привличате като магнит недоброжелателните хора и се натъквате на лицемерни познанства и приятелства, от които си патите. Хубавото е, че си вземате поука и във вече зряла възраст не допускате никого прекалено близо до себе си. В голяма степен това ви обрича на самота и изолираност. Затова е добре да се научите да преценявате и изпитвате хората. Тези от тях, които прегрешат пред вас, нека отпаднат от списъка ви с приятели. Но онези, които са верни, заслужават да са в живота ви и на тях не бива да обръщате гръб.

Навлизате в една прекрасна година на промени и пътувания, която ще ви донесе доза позитивен заряд и емоции. Добре владейте живота си, за да не изпуснете нишката и да не извършите необратими неща. Промените контролирайте внимателно. Важното е, че от сега нататък настъпва раздвижване.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *