Лош късмет за Миро Ангелов и Недялко Сивов на рали „Сърбия“, отпаднаха на пет километра преди финала

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов отпадна от рали „Сърбия”, само на 5 километра преди финала на последната състезателна отсечка. До момента на инцидента великотърновци се движеха на второ място във временното класиране и първи от отборите за националния рали шампионат. Състезанието бе валидно и за балканския рали трофей. От 49 екипажа в стартовия списък 16 бяха български.

Двамата нямаха късмет още през първия ден, когато спукаха гума . В първата скоростна отсечка Ангелов и Сивов с Skoda Fabia R5 отстъпиха с 8.3 сек на Дан Гиртофан и Марца Тудор, също с Skoda Fabia R5. Във втората „Силвър“ родният екипаж победи румънците с 15.2 секунди и излезе начело в състезанието с аванс от 6.9 сек.

След сервизирането Гиртофан успя да вземе отново „Мачков Камен“ със 7.1 сек и поведе с 0.2 сек във временното класиране пред Ангелов. В „Силвър“ 2 родният екипаж обаче удари бордюр и спука гума, което ги принуди да карат 10 километра до финала на джанта.

„Решихме, че ако сменим гумата ще изгубим твърде много време и карахме така до финала. Не съжалявам, въпреки че само 20 сантиметра ни деляха от чудесна битка за победата с Гиртофан“, коментира инцидента Мирослав Ангелов.

В шестата и последна за първия ден отсечка той бе по-бърз с 3.8 секунди от Гиртофан.

През втория ден екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ отново бе много силен, но не успя да завърши заради лека катастрофа.

„На вторите минавания на отсечките бяхме много бързи. Не прецених риска, защото трябваше да се борим с Гиртофан. На една секция изпуснах завой и ударихме колата. За щастие, аз и навигаторът ми Еди сме добре. Автомобилът ще бъде оправен за рали „България“. Със сигурност ще научим много от това състезание“, обобщи ситуацията Мирослав Ангелов.

Състезанието спечели Дан Гиртофан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *