Младите „железничари“ скочиха здраво на вицешампионите

Вицешампионът на страната „Добруджа“ (Добрич) много трудно постигна успех в собствената си зала срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица). Домакините победиха с 30:25, след като губеха първата част с 12:18 и направиха обрат от средата на втората. Преди почивката играта на „Добруджа“ в атака не вървеше, а младите състезатели на гостите показаха невероятна ефективност. Още в началото те наложиха висока скорост, много организирана защита и поведоха до десетата минута с 5:1. До края на полувремето не изтърваха инициативата и заслужено се оттеглиха на почивката с преднина от шест гола.

Влизането на невъзстановения Джошкун Якубов обърна нещата в полза на опитния тим. Въпреки че видимо изпитваше болки в дясното коляно, голмайсторът на изминалия шампионат поведе съотборниците си за обрата.

„Локомотивци” водеха в резултата до средата на полувремето 20:22 в 45-ата минута. Последваха спорни отсъждания на съдийската двойка. Това повлия на играта на гостите и „добруджанци” успяха да изравнят 23:23 в 52-рата мин. Последва обрат и победа за домакините с 30:25.

„Ние играхме на европейските първенства лятото и видяхме как се свири. Там съдийството е насочено към опазване здравето на състезателите, а тук – за да спечели определен отбор. Такава свободна игра, граничеща с грубост, никой европейски съдия няма да допусне. Убедени сме, че на „добруджанци”, които ще ни представят в европейските турнири, никой няма да позволи такова държание по европейските терени”, коментираха след мача състезателите на „Локомотив”.

„Локомотив”: Г. Маринов, Ст. Димитров, Л. Димитров, Вл. Йоргов, В. Даскалов, Е. Синигеров, П. Николов, Т. Калчев, Н. Генов, Й. Михнев и Пр. Митев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *