Петък предимно слънчево, но с много ниски сутрешни температури; от събота повече облаци и вероятност за валежи

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 1 и 4. За В. Търново се очаква минимална температура около 2. На места се очакват слани. Преди и около обяд ще има незначителна облачност до ясно. Късно след обяд ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от североизток, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 19 и 22. За В. Търново се очаква максимална температура около 20 гр. Атмосферното налягане ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.5 през 2012 г., а най-ниската измерена минимална температура е 3.2 през 1977 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 11 минути и ще залезе в 19 часа и 04 минути. Фаза на Луната: три денонощия след пълнолуние.

В събота ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и предимно късно след обяд и вечерта на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, преди обяд без определена посока, след обяд от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10. Максималните температури ще бъдат между 15 и 18.

В неделя, понеделник и вторник ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър, в неделя от североизток, в понеделник и вторник – от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10. Максималните ще бъдат между 18 и 21.

В сряда и четвъртък ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и на отделни места е възможно да превали дъжд. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Температурите ще останат в приблизително същите граници – минималните ще бъдат между 4 и 7, максималните между 19 и 22.

Над западните и централните части на Стара планина в петък преди обяд ще преобладава време с незначителна облачност. След обяд ще има променлива до значителна облачност. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. От събота до четвърътк ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър, в събота от север, от неделя до четвъртък – от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 6 и 11, като най-ниски стойности на температурата се очакват в неделя и сряда. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *