37 четения

ЗАПОЧНА РЕМОНТЪТ НА СГРАДАТА, ДАРЕНА ЗА ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ В ЕЛЕНА

За 115 дни трябва да приключи ремонтът на сградата на бившата детска градина в Елена, която общината предостави с договор за дарение за нуждите на Районното полицейско управление в града. Вчера бе даден старт на ремонтните дейности в присъствието на директора на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов, кмета на общината инж. Дилян Млъзев, началника на РУ на МВР главен инспектор Тодор Тодоров и собственика на фирмата изпълнител ЕТ „Идеал–Хасан Юсеинов“ В. Търново, която спечели обществената поръчка на стойност 536 395 лв.

„Ремонтът включва саниране на сградата, смяна на дограмата и отоплителната инсталация, вертикална планировка на целия двор, който ще се превърне в малък парк. В него ще бъдат запазени старите върби, ще се засадят 15 нови дървета, храсти. Част от двора ще бъде затревен, а другата – павиран, като са обособени паркинги за гражданите и за полицейското управление“ – поясни техническият ръководител на обекта Стефка Спасова.

В момента полицейското управление в Елена, което обслужва и съседната Златаришка община, е настанено в сградата на бившия конак. Строена е преди повече от 100 години и отдавна негодна за нормална работа на полицейските служители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *