7 четения

За 18-та година стартира кампанията „Движи се и победи“ във Велико Търново

Есенният етап на кампанията „Движи се и победи” ще бъде открит в събота с поход до Ксилифор. Там ще се проведе спортно-туристически празник, в който децата ще се забавляват с много изненади. Участниците в него ще имат възможността да се включат в десетки надпревари като плажен волейбол, шахматен турнир, катерене, стрелба с лък и т.н. Проявите ще започнат в 8:30 часа на езерото с риболовна надпревара, организирана съвместно с ЛРД „Сокол 1884”.

Инициативата „Движи се и победи“ се организира по програма СИНДИ, а до момента в нея да взели участие над 18 000 души. Най-активни са били учениците.

Вторият поход ще се състои на 6 октомври, а избраното трасе е екопътеката Беляковец до Преображенски манастир. Последният тур е обявен за 20 октомври и ще премине по маршрута екопътеката Присово – Малки чифлик.

Всички участници могат да участват в традиционната томбола с награди от кампанията. Необходимо е обаче след преминаване на походите да се попълни регистрационна бланка.

Пет са наградите за различните възрастови групи – за най-малък, най-възрастен участник, непушач над 18 години и за семейство. Училището с най-голяма активност ще бъде удостоено с наградата на председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. Участниците до 29 години имат шанс да получат наградата на регионалния координатор на Министерството на младежта и спорта, а най-активния участник в спортно-туристическия празник в Ксилифор ще отличи по традиция Младежкият дом във Велико Търново. Преминалите и трите маршрута ще се състезават за голямата награда – велосипед. Жребият ще бъде изтеглен на 26 октомври в Регионалната здравна инспекция в старата столица.

Организатори на „Движи се и победи” са Община Велико Търново, Регионална здравна инспекция, ТД „Трапезица 1902” и Младежкият дом в старата столица.

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!