Млади технически гении от цялата страна се събират за трета поредна година в Горна Оряховица

За трета поредна година млади технически гении от цялата страна се събират в Горна Оряховица за конкурса изложение „Младежко техническо творчество”. В Организационния комитет на събитието влизат Община Горна Оряховица, Ротари клуб, НТС – Велико Търново и Фондация „Милен Григоров“.

Близо 60 творчески колектива от ученици, студенти и младежи ще пристигнат в Горна Оряховица за изложението. В дните от 11 до 13 октомври те ще демонстрират свои разработки и иновации в Спортна зала „Никола Петров”. Целта на инициативата е да се даде възможност за популяризиране и изява на творческите търсения, иновации и добри практики в областта на техниката, разработени от младите хора в България, с цел да се засили връзката професионално образование –бизнес.

Официалното откриване на изложението е насрочено за 11.30 ч. на 11 октомври в Спортна зала „Никола Петров“. В програмата на тридневното събитие ще има много демонстрации на техническите екипи, както и научно-техническа конференция. Най-добре представилите се отбори отново ще бъдат наградени за своите разработки. Изложението ще бъде закрито на 13 октомври.

ПРОГРАМА

11 октомври (четвъртък)

11.30 ч Спортна зала „Никола Петров” Официално откриване
11.30 ч. – 19.00 ч. Спортна зала „Никола Петров”

 

Конкурс изложение

12 октомври (петък)

10.30 ч. Спортна зала „Никола Петров” (пресцентър) Научно-техническа конференция
10.30 ч. – 19.00 ч. Спортна зала „Никола Петров”

 

Конкурс изложение
17.30 ч. Спортна зала „Никола Петров”

 

Награждаване на спечелилите участници в конкурса

 

19.00 ч. Спортна зала „Никола Петров” Концерт за участниците и гостите на изложението от младежки певчески, танцови и инструментални състави

13 октомври (събота)

14.00 ч. Спортна зала „Никола Петров” Закриване на изложението

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *