С благодарствен молебен и благословия за здраве и благополучие започна първият от трите празнични дни в Свищов

„Радостен съм, че за трета поредна година можем да осигурим един топъл обяд за хората, които се нуждаят и са в неравностойно положение.“ – Генчо Генчев

В първия ден от празниците „Свищовски лозници“, в  храм „Света Троица“ в Свищов бе отслужен благодарствен молебен във връзка с приключилите ремонтни дейности на църковния храм. На службата, на която присъства кметът на Свищов, заедно с представители на общинското ръководството и гости от НК „Индустриални зони“, Отец Михаил отправи молба към Бога за здраве и благополучие на жителите на община Свищов. След това пред православния храм бе раздадена топла храна на нуждаещите се социално слаби и възрастни хора.

Отец Михаил благослови приготвената храна и миряните пред храма, след което кметът на Свищов Генчо Генчев благодари на Домашен социален патронаж и общинска служба „Социални дейности“, за безрезервната подкрепа и усърдието, с което се включват в поредната благотворителна инициатива. Кметът на Свищов каза още: „Радостен съм, че за трета поредна година можем да осигурим един топъл обяд за хората, които се нуждаят и са в неравностойно положение.“ Кметът на Свищов пожела още на хората да бъдат здрави и да се радват на много хубави моменти в предстоящите празнични дни.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *