8 четения

Рекорд. За 59-минутна сесия търновските съветници гласуваха 21 точки

ЕДНА ОТ НАЙ-БЪРЗИТЕ СИ СЕСИИ ПРОВЕДОХА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ. ЗАЕДНО С ОБЯВЕНАТА В ХОДА НА ЗАСЕДАНИЕТО ПОЧИВКА РАБОТАТА ИМ ПРОДЪЛЖИ 59 МИНУТИ. Независимо обаче от краткия ангажимент в обществена полза 37-те местни парламентаристи успяха да заработят по около 450 лв. на калпак. В сумата влиза както възнаграждението за участието им в краткосрочната сесия, така и за комисиите, предшестващи заседанието. За необичайно късата сесия допринесе и отсъствието на кмета Даниел Панов, който е в отпуск и по тази причина автоматично отпаднаха три поставени питания от съветници към администрацията. Без коментар от страна на съветниците премина и точката относно информацията за дейността на общинските предприятия. Нямаше изказвания и за промените в разходната и приходната част на общинския бюджет към края на август, както и по разпределението на милионите от инвестиционната програма.

Дискусия се получи едва в края на сесията, когато председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов предложи да се отложи точката за почасово отдаване на училищни имоти, предназначени за масов спорт и други форми на обучение и развитие за децата, тъй като оценителите предлагали необичайно високи наеми и кандидатите се отказвали. Коментар предизвика отдаване под наем на физкултурния салон в ОУ „Бачо Киро“ с начална тръжна цена от 18 лв. на час. Именно законовите изисквания подобни помещения да се отдават под наем чрез търг „събудиха“ местните парламентаристи. Петко Тюфекчиев от БСП изрази недоволството си, че за училищни помещения е необходим търг, но не и за паркоместа пред банки и магазини, които се раздават свободно. Венцислав Спирдонов от своя страна поясни, че няма нищо странно в това да бъде спазен законът. Така набързо и дневният ред бе изчерпан, а повечето от съветниците по групички се оттеглиха в лобибара.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 коментара за “Рекорд. За 59-минутна сесия търновските съветници гласуваха 21 точки

 • 28.09.2018 в 13:07
  Permalink

  Също за това време и рекордна комисионна. А това с отдаването на салон под наем – не го разбрах. Как така става, редно ли е, за какво се отдава. Едно време учих там – нямаше такива неща. Странно.

  Отговор
 • 30.09.2018 в 3:06
  Permalink

  Уууу, й за това време се раздава комисионна, награда/? Браво добре организирани…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!