Дани Арсов вече е шампион на България по картинг

Великотърновският талант Данислав Арсов спечели първата си шампионска титла на България по картинг в клас MINI. След сезон изпълнен с драматични обрати, с дребни и по-значими неудачи, редувани с категорични и ентусиазиращи успехи малкият пилот от старата столица показа, че е N 1 в страната в своя клас. След фатални грешки в настройките на болида в първия кръг и два удара от противников състезател във втория, две последователни победи в 3-ти и 4-ти кръг изведоха Дани на първа позиция във временното класиране, на 5 точки пред втория в подреждането. Нова грешна стъпка и пълна дезориентация в настройките отново обърнаха нещата и един кръг преди края на сезона Арсов изостана на една точка от временния водач преди дългата лятна пауза в шампионата.

Решителната битка бе на бързата, много технична, изключително капризна откъм настройки на шасито и сравнително непозната за всички пилоти писта в Серес (Гърция), където трябват две чисти победи или поне 2 класирания пред основния ни конкурент, за да стане негова купата. Подобно на целия шампионат и това състезание беше изпълнено с обрати, но Дани се справи и след почти 30-годишна пауза (официален републикански шампионат по картинг при децата е печелил Иво Симеонов през 1988 и 1990 година), старата столица отново има първенец на страната.

Бащата на малкия шампион Стефан Арсов изказа огромната си благодарност към екипите на GO GRILL и HEED AUTO, подкрепили усилията им и помогнали мечтата да стане реалност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.