Офроуд състезание вдигна адреналина на над 1000 зрители в Павликени

42 екипажа от цялата страна се записаха за участие в третото издание на „Павликени 4х4 екстрийм“. Надпреварата бе наблюдавана от над 1000 любители на мощните машини и майсторското кормуване.

Организатори на състезанието бяха местният Офроуд клуб 4х4 и Община Павликени. По атрактивното трасе с различни препятствия като дере, блато и други се пуснаха пилоти в пет класа. Седем бяха отборите в клас „Прототип”. С един повече стартираха в клас „Стандартен”. Пет екипажа се надпреварваха в клас „Модифициран“. Клас „Отворен“ беше разделен в две групи – клас „Софт“ с 16 екипажа и клас „Хард“ с 9 отбора. В клас „Дами“ пък се бориха за върха девет екипа.

Богат награден фонд осигуриха дарители, общината и клубът, в който членуват седем пилоти.

Призът за най-млад навигатор получи Мартин Джимбов, а при дамите бе отличена Адриана Янкулова. В клас „Отворен – софт” първи са Адриян Димитров/Мартин Джимбов, а най-атрактивен екипаж – Надежда Владимирова/Ивайло Велчев. В клас „Отворен – хард” победиха Пламен Исаев/Кирил Киров, за най-атрактивен екипаж бяха наградени Евгени Янкулов/Ричи Янкулов. В клас „стандартен” над всички са Румен Манолов/Захари Манолов, а най-атрактивни – Светлин Илиев/Мариян Манолов. В клас „модифициран” на върха на почетната стълбичка стъпиха Цветан Найденов и Христо Александров, най-атрактивен екипаж е този на Стоян Стоянов и Генади Георгиев. В клас „прототип” златото взеха Цонислав Христов и Здравко Дамянов, най-атрактивен е тимът на Стефан Стояновски и Крум Алексиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.