До края на седмицата остава променливо и с превалявания, но с повишаващи се температури

През нощта ще има значителна облачност. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 8 и 11. За В. Търново се очаква минимална температура около 9 гр. През деня ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18 и 21. За В. Търново се очаква максимална температура около 20 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. Над западните и централните части на Стара планина ще преобладава време с променлива до значителна облачност. На отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12. На 2000 м максималните температури ще бъдат около 6. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.7 през 1991 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 1.6 през 1914 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 15 минути и ще залезе в 18 часа и 57 минути. Фаза на Луната: седем денонощия след пълнолуние.

До края на седемдневния период ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна. Предимно през втората половина на периода – от петък до понеделник, на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. В сряда и четвъртък ще духа слаб вятър от запад-северозапад. От петък до понеделник ще духа слаб вятър, предимно от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 8 и 13, максималните от сряда до края на периода – между 21 и 26.

Над западните и централните части на Стара планина ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на места е възможно да превали слаб дъжд. До четвъртък ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. От петък до понеделник ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м през целия период ще бъдат между 11 и 13. Температурите на 2000 м ще бъдат с около 5-6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.