Читателят репортер. Писна ни! Пътят Обединение – Стефан Стамболово е ремонтиран и… затворен за полицейска хранилка

Пиша от името на всички пътуващи по този път от селата Масларево, Иванча, Обединение, Долна Липница и преминаващи от пътя Плевен – Велико Търново през село Масларево. Става въпрос за пътя Обединение – Стефан Стамболово. Детето ми е на 11 години и не беше минавало по този път до оня ден, когато и аз, като всички от региона, затворих очи, стиснах зъби, нарушавайки знака за забранено влизането и тръгнах по него, защото това е нашият пряк път за Велико Търново. Обиколното трасе е през Полски Тръмбеш или Павликени. Детето ме попита учудено: „Тате, къде отиваме и защо минаваме оттук?“. В този момент очите ми се насълзиха, защото осъзнах, че нашият си път беше чужд за него, защото от 15 години само тракторите и каруците едва-едва минаваха оттам. Ние също обикаляхме с по 20 километра, за да отидем при родители, баби и дядовци. Много от тях не доживяха това чудо. Не повярвах, когато на Великден в погледа ми се наби жълтата табела „Пътят в ремонт“ 16 км. Не очаквах, че най-накрая адът за всички нас ще свърши. Не очаквах, че ще се направи нещо. Удивен бях, като разбрах, че този път изцяло се ремонтира. Нова основа, нови настилки, отсякоха и храстите, направиха отводняване и бордюри и в един момент на мен ми се стори, че никога не съм минавал оттам. Стана толкова хубав и различен. На 44 години съм и за мен това е чудо. Но дотук е радостта ни на всички. Пътят трябваше да е готов до края на месец юли. Сега сме края на септември. Пътят вече е асфалтиран, поставени са знаците и указателните табели. Положена преди 2 седмици бе и пътната маркировка. Всичко добре, но знаците, че е затворен пътят и че е в ремонт, си стоят. Вместо да се радваме като хора и европейци, че имаме такъв хубав път и че най-накрая някой се сети и за нас, ние минаваме по него като престъпници, защото е затворен със знаци още. Полиците от Полски Тръмбеш не с една, ами с 3 патрулки, не само стоят и пазят, глобяват, ами и свидетелства за правоуправление вземат. По пътя отдавна не се прави нищо. Няма машини, няма работници. Просто си стои затворен и е поредната полицейска хранилка. Дори храстите започнаха пак да го превземат на места. Ако все пак има нещо за довършване, мисля, че не е проблем да се отвори и със съответните знаци да се предупреди, че е в ремонт още и да се намали скоростта. Пътят от Стефан Стамболово до Ресен също претърпя голям ремонт, но не беше затворен. Молим да помогнете за отварянето на пътя, пък ако ще и в ремонтен режим да си остане, защото на всички нас ни писна това безумие, да се държи затворен път, по който са сложени всички знаци и указателни табели и дори е завършена и пътната маркировка.

С уважение: Ивайло Иванов

5 thoughts on “Читателят репортер. Писна ни! Пътят Обединение – Стефан Стамболово е ремонтиран и… затворен за полицейска хранилка

 • 02.10.2018 в 14:57
  Permalink

  Напълно подкрепям написаното. За мен също е необяснимо протакането на пускането на пътя. Вероятно отново става дума за чиновничско безхаберие!

  Отговор
 • 02.10.2018 в 20:53
  Permalink

  Ами писането на фишове и след това пускането ти да си продължиш. Ако искате мога да ви пусна и снимките на „полицаите“.

  Отговор
 • 03.10.2018 в 6:28
  Permalink

  Боико няма време да доиде да ритне менчето

  Отговор
 • 12.10.2018 в 21:34
  Permalink

  Някоя секретарка търси подходяща дата за откриване, съвпадаща с посещение на активист от ГЕРБ, а междувременно КАТ събира глоби от осмелилите се да проверят как е новият път.
  Живков така откри преди много години тунелите под Търново, но това е само една междуселски отсечка. Пускайте я господа-другари!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *