СКРЪБНА ВЕСТ. Завинаги ни напусна професор доктор на историческите науки Иван Тютюнджиев

От всички нас, от общността на Велико Търново, от академичната общност на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ завинаги си отиде бележит учен, активен общественик, познавач не само с разума, а и със сърцето си на средновековната българска история.

Професор Иван Тютюнджиев бе сред хората, които създаваха съвременния интелектуален и културен облик на Велико Търново.

Освен бележит учен той бе и активен общественик със значими приноси в реализацията на знакови за старата столица и всички нейни граждани проекти.

За тези свои усилия, приноси и постижения той получи достойно признание с удостояването си със званието „Почетен гражданин на Велико Търново“.

Днес всички ние скърбим заедно с неговото семейство, студенти, колеги и приятели.

Скърби цялата ни общност, защото загубихме един от хората, които записаха имената си сред плеядата съвременни български учени и будители.

От днес името, приносите и заслугите на професор Иван Тютюнджиев принадлежат на историята и паметта на признателната ни общност.

Поклон пред светлата му памет!

Община Велико Търново

3 thoughts on “СКРЪБНА ВЕСТ. Завинаги ни напусна професор доктор на историческите науки Иван Тютюнджиев

 • 01.10.2018 в 21:40
  Permalink

  Редакция, оправете си инфото. Самият Тютюнджиев разказва, че през 1974 г. е приет за студент. Вие пишете, че тогава започва да преподава.

  Отговор
 • 01.10.2018 в 22:39
  Permalink

  Преподавателската му кариера във ВТУ започва през 1974 г. Грешна информация! Тогава е приет за студент! Сбогом Иване!

  Отговор
 • 09.10.2018 в 0:29
  Permalink

  Викахме му Тютюна…. Той, Пламен, Иван Лазаров и Милко бяха по моето време символът на промяната в историческата наука. Бог да го прости! Беше прекрасен човек, много земен, студентите го чувствахме като един от нас… А той често наистина беше с нас…. Най-искрени съболезнования на близките му!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *