martineli

martineli

Специалисти откриха ново средство срещу стареенето

Учени от университета на Минесота и клиниката “Мейо” в САЩ установиха, че природното вещество физетин, съдържащо се в много зеленчуци и плодове, е с положително въздействие върху здравето и удължава живота, съобщи Юрик алърт.
С напредваното на възрастта в човешкия организъм протича процес на клетъчно стареене и се натрупват увредени клетки. Докато организмът е млад, имунната система може успешно да го прочиства от тези клетки, но с натрупването на годинките ефикасността на прочистването намалява. Това води до натрупване на увредени клетки и влошено здравословно състояние.
Специалисти извършили експримент със стареещи мишки, като използвали нови технологи. Било констатирано, че физетин намалява количеството на увредените клетки, а това води до подобряване на здравословното състояние и удължава живота.
По мнението на учените, резултатите свидетелстват, че физетин може да удължи доброто здравословно състояние на организма до края на дните му.
По-рано учени от университета на Минесота заключиха, че сенолитиците – препарати, ускоряващи гибелта на стареещите клетки, са ефикасни в борбата със стареенето на организма.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *