Новини

„Кауфланд“ с амбиция да изгради хипермаркета си във В. Търново до края на годината

НАД 100 ЧОВЕКА И 30 МАШИНИ СА АНГАЖИРАНИ В МОМЕНТА С ИЗГРАЖДАНЕТО НА ХИПЕРМАРКЕТА НА „КАУФЛАНД“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, като всички са в надпревара с времето, за да може да бъде направен комплексът до края на годината. Работи се без почивен ден. Наскоро от ръководството на компанията информираха за „Борба“, че планират да приключат до края на 2018 г., като паралелно се прави и магазинът във Варна със същите срокове. Основният изпълнител на обекта е габровска фирма, но със строителството са ангажирани и множество добри местни фирми, които предоставят и техниката си.

Според „Кауфланд” планираните инвестиции на компанията в България за 2018 г., които ще засегнат и старата столица, възлизат на над 100 млн. лева. 20 млн. от тях струва стъпването на веригата „Кауфланд“ във Велико Търново. Само строителството на хипермаркета в болярския град излиза около 8 млн. 10 млн. пък отделно струваше на „Кауфланд“ покупката на терена, събарянето на стария хирургически блок и подготвянето на площта за същинското строителство. Новият магазин ще е с площ от почти 4 хил. кв. метра и 7 хил. кв. метра просторен паркинг.

Вече се правят и процедурите по подбора на ръководен персонал за обекта във Велико Търново.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 thoughts on “„Кауфланд“ с амбиция да изгради хипермаркета си във В. Търново до края на годината

 • за 20 млн смятай каква далавера трябва да е тоз магазин

  Отговор
 • Поредните ,, маститиʼʼ работодатели подхвърлящи на робите 600 лв заплата. Да им е честито на търновци.

  Отговор
 • Те се мотаха повече от половин година и сега ще показват трудов героизъм; малко намирисва на „зрелия социализъм“…

  Отговор
 • Ама да вземат да си оправят кратера където го бяха изкопали по Краков че като минеш може бъбречна криза да получи човек.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *