31 четения

Свищовска ученичка втора в националния конкурс „Най-добър млад готвач на БХРА”

Василена Димитрова, ученичка от СПГ „Алеко Константинов”, спечели сребърен медал в националния конкурс „Най-добър млад готвач на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за 2018”, който се проведе в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена”.

Тя представи пред компетентното жури от професионални готвачи тристепенно меню: „Запечено биволско сирене с микс от ядки, сос амарето и карамелизирани плодове”, „Свинско бонфиле с екзотични гъби, сос розе и пюре от манатарки” и „Деструктурирана торта с бисквита от филиран бадем и белтък, крем от филаделфия с маскарпоне и карамелов сос”. Вкусовите качества, кулинарните умения и начинът, по който Василена презентира приготвените от нея ястия, я изстреляха в челната десетка и тя продължи участието си в следващия кръг на националното състезание.

Във втория кръг, наречен Black box, на участниците се предоставиха кутии с хранителни продукти, еднакви като асортимент и количество, като всеки разполага с 60 минути за приготвянето на предястие и основно ястие.

Представеното от Василена двустепенно меню очарова журито със своя вкус и презентация и тя бе наградена със сребърен медал, грамота и заедно с нейния ръководител – г-жа Лиляна Димитрова, получиха ваучер за уикенд в курортен комплекс „Албена”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!