Чешмата с бутафорни лъвове в търновски парк се оказа незаконна

ЧЕШМАТА С БУТАФОРНИ ЛЪВОВЕ, ПОСТАВЕНА В ПАРКА В КВ. „КОЛЮ ФИЧЕТО“, СЕ ОКАЗА АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННА И ЩЕ БЪДЕ ПРЕМАХНАТА. Общината ще спази местните наредби и закона за устройството на територията и ще потърси и санкционира онези, които са я поставили. За съоръжението не са проведени процедури и одобрение от художествен съвет, който преценява художествената стойност на всеки паметник, скулптура, украса и т.н. преди да бъде поставена в публична общинска собственост. Няма и одобрение от Общинския съвет на Велико Търново и главния архитект на града. Чешмата с лъвовете е поставена от един от Лайънс клубовете в региона, но негови членове не пожелаха да коментират случая. От общината ще потърсят отговорност и за унищожената стара чешма в парка, която е демонтирана също без позволение и отнесена незнайно къде.

Стилян НАЙДЕНОВ

8 thoughts on “Чешмата с бутафорни лъвове в търновски парк се оказа незаконна

 • 03.10.2018 в 12:54
  Permalink

  ще следим ситуацията, има ли вече дата за събаряне?

  Отговор
 • 03.10.2018 в 13:47
  Permalink

  А нова чешма,кой и кога ще изгради,щом тази ще бъде премахна?Все пак чешма и вода е редно да има.

  Отговор
 • 03.10.2018 в 15:16
  Permalink

  Махнете и блока на Парушев, да не би да е законен. Е*аха майката на парка и детската градина, сега идва ред и на Самоводската чаршия, нали скоро имаше ремонт на пътечката там, сега почва копане и нов водопровод. Защо не се прави всичко наведнъж…накрая ще се махнем от тук. Г-н Панов – Благодаря Ви – за всичко.

  Отговор
 • 03.10.2018 в 16:50
  Permalink

  А всички заграждения с метални клетки и асмалъци в Пишмана законни ли са и одобрени ли са от художествения съвет на общината? Или общинската строителна и не зна коя си дирекции си затварят очите.Е с тая чешма си изкараха за една година заплатите от нашите данъци.

  Отговор
 • 03.10.2018 в 18:08
  Permalink

  Тъп кмет, просташки общински съвет, неграмотници в цялата община и ето го резултата.
  Грозен и презастроен град населен със селяндури от Полски Тръмбеш и околните села.

  Отговор
 • 03.10.2018 в 23:18
  Permalink

  А някой знае ли какво стана с басейна, барбекюто и какво още не, построени върху главния водопровод в Присово?? Дали вече са съборени, както се кълняха от общината?….

  Отговор
 • 04.10.2018 в 16:19
  Permalink

  Хахахахаха, само тая чешма ли ви е проблемът, бе?! Я си погледнете гниещите фасади на блокчетата, масово застроената зелена площ, отводняващата система на почти всяка улица и сграда, подземните води водещи от бившият дяволски до складовете долу и тн и тн… Тез за една чешма тука статия ми пишат! ХАХАХА

  Отговор
 • 07.10.2018 в 12:39
  Permalink

  леле, как въобще има хора които да са така нагли че да рушат старата чешма че да си слагат тяхна?
  тия са за затвора !

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *