65 четения

Чех смая търновци с шоу със сапунени балони

ДАНИЕЛ СЕКАНИНА ОТ ЧЕХИЯ СЪБРА ПОГЛЕДИТЕ НА ДЕСЕТКИ БОЛЯРИ С представление със сапунени балони. 33-годишният мъж изнесе шоуто си пред централната поща във Велико Търново вчера. Единствените атрибути, които използва, бяха вода с веро и две специални приспособления, наподобяващи най-обикновени пръчки. С умели движения той придаваше желаната форма на водните балони, които послушно изпълняваха волята му. Отстрани движенията му напомняха вдъхновен диригент, а ролята на оркестър заемаха водните капки.

33-годишният Даниел е родом от град Фридек-Мистек и вече десетилетие пътува по света. За първи път обаче е в България и във Велико Търново. До момента е обиколил Швейцария, Норвегия, Италия, Испания, Холандия, Белгия, Англия и много други европейски държави. Бил е на доста места и в Африка, но твърде топлият климат там не му понесъл. Навсякъде ходи заедно с приятелката си, като се придвижват основно с колело. Когато се уморят, спират на пътя и чакат някой да ги вземе на стоп. Така преди 3 години стигнали до Истанбул.

Казва, че зрителите в различните страни не си приличат едни с други, но винаги най-впечатлени от изкуството му са децата. Освен оригинален артист, Даниел е върл природозащитник. Осиновил е десетки бездомни кучета, тъй като вярва, че всяко животно се нуждае от любов и стопанин, който да се грижи за него.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Чех смая търновци с шоу със сапунени балони

  • 04.10.2018 в 19:42
    Permalink

    И сигурно е войнстващ Вегън.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *