140 четения

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 5 – 11 октомври

Промени и шансове за нова страница в личен план за всеки, който желае да ги направи

 

Здраве: През този период не си внушавайте болести, а се наслаждавайте на живота. Разхождайте се повече в петъчния ден, за да раздвижите кръвообращението. През уикенда можете да посетите хомеопата си за интервю или консултация по определен проблем. Търсете алтернативната, а не традиционната медицина. Освободете се от стари вещи, които ви потискат и карат да е чувствате като в затвор. През новата работна седмица поработете върху душевното си равновесие и здравето ви ще се подобри многократно.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са от петък до вторник включително. Заради фазата на Луната растежът на косъма се забавя. Неподходящи дни: сряда и четвъртък. Коламаска можете да направите днес, през уикенда или в понеделник и вторник. Масажи: Лечебни – събота и неделя. Обеци и татуировка: Луната няма отношение към тези процедури. Сауна и парна баня: Днес е забранен престоят в сауна.

Хранене и диета: През този период добре проверявайте срока на годност на продуктите, които консумирате. Внимавайте с яйцата, които е вероятно да са остарели и да причинят натравяне и алергии. За предпочитане е да се храните с постни ястия, сурови салати или супи от вкусни зеленчуци. Хранете се редовно, за да не подразните стомаха. Пийте повече билкови чайове през уикенда, които да ви заредят с енергия и подготвят за пролетния сезон. За любителите на лунната диета, нейният ден е вторник с настъпването на фаза новолуние.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната гостува в Лъв, Дева, Везни и Скорпион, а Венера започва своята ретроградна фаза в Скорпион. Ще бъдем свидетели и на новолуние във Везни. Идва време да приемем другите с техните положителни или отрицателни черти. Да изгладим взаимоотношенията си с половинката, партньора и близките си. Да се извиним за грешките и да простим за чуждите грешки. Да внимават всички, родени под знаците Лъв, Дева, Везни и Скорпион. За тях тази седмица ще поднесе доста промени и шансове за нова страница в личен план. Всъщност новата лична страница не е валидна само за тях, а и за всеки, който желае да направи първа стъпка към промени. Имате цялата подкрепа на звездите, ако искате да скъсите дистанцията с определен човек, или пък да се раздалечите от среда, за която сте на мнение, че не ви подхожда. Вие избирате крайния резултат чрез действията си. Новолунието е възможността да стартирате начисто, стига да сте искрени. Ретроградната Венера иска искреност и отворени сърца за едни по-чисти взаимоотношения. Създават се условия да бъдем една идея по-добри хора в света, в който живеем. Правете любов, а не война.

 

ОВЕН

Изплуват тайни

За вас следва една доста деликатна седмица. Трябва да бъдете особено внимателни в сферата на взаимоотношенията и връзките, като сте достатъчно толерантни към хората, с които общувате. Умереността играе важна роля в общуването, защото не бива да правите прекалено много компромиси. Позволявайте си там, където е нужно. Венера започва своята ретроградна фаза и ще ви накара да изплюете камъчето за много дълбоко пазени тайни в своя живот. Пригответе се за страстна любов, но и чести сблъсъци с половинката. Просто ей така – защото се обичате и чувствате ви преливат.

 

ТЕЛЕЦ

Подвижност

Предстои ви доста разтърсваща седмица. За разлика от предишната, поне ще има движение около вас и нещата ще притежават ход. Е, невинаги ще бъде напред, но все пак моментът на застой вече е зад гърба ви. Използвайте ретроградното движение на Венера, за да поправите някои стари грешки в общуването. Да се извините на половинката си, да коригирате някои маниери в делови план. Бъдете една идея по-добри и разбрани. Новолунието във Везни ще постави ново начало във физическия ви живот. Може би имате нужда от спортуване или грижа за тялото. Време е.

 

БЛИЗНАЦИ

Погрижете се за здравето

За вас също предстои период малки или големи промени. На движение ту напред, ту назад. През тази седмица Венера, планетата на любовта, хармонията и материалните придобивки започва своето ретроградно движение в Скорпион. В следващия един месец ще се радвате на добри възможности да обърнете повече внимание на външния си вид, на своя биоритъм и на тялото си като цяло. Погрижете се за здравето си и започнете да живеете малко по-здравословно. Така и външният ви вид ще придобие един по-привлекателен облик и ще можете самите вие да се харесвате във времето на ретроградна Венера, когато все ще търсите кусури ту в косите си, ту в коремчето.

 

РАК

Търсите себе си

През следващата една седмица за вас е от особено важно значение да си осигурите мира, тишината и хармонията покрай вас, за да балансирате мислите и да не се тревожите излишно за неща, които не сте в състояние да промените. Никак не е трудно да го сторите, стига вие самите да го искате вътрешно. Ретроградното движение на Венера по-скоро ще ви отдалечи от хората, отколкото да ви сближи с тях. Сякаш не сте в състояние да разберете техните интереси и влечения. На различни полюси сте. Е, тази ваша странност ще отшуми до месец. След това отново ще си бъдете същите. Но дотогава е нормално избягвате шумните компании и да предпочитате самостоятелните разходки в парка на чист въздух.

 

ЛЪВ

Лошо поведение

През следващата една седмица вие ще мислите все по-егоистично и все по-малко ще съобразявате плановете си с хората, от които зависите. Това е нещо като бунт над всички, които ви ограничават или възпират по един или друг начин. Започвате от сферата на семейството и дома си, където ще търсите автономия и остро ще реагирате, ако някой ви търси сметка за действията. Ретроградното движение на Венера ще отключи желание за самостоятелност, независимост, но в един момент това може да прерасне и в анархия от ваша страна. Плановете ви за ремонт през есента ще се провалят именно заради вашето поведение. Преосмислете го, за да не си навредите още повече.

 

ДЕВА

Лоша идея

Вие сте изправени пред един доста странен период. От една страна, директният Плутон в Козирог ви озарява с нови идеи и амбиции за по-добри професионални, кариерни и лидерски изяви. От друга страна, Венера започва своя ретрограден път, който в никакъв случай не ви позволява да прекрачвате прага на дружелюбния тон и добрите взаимоотношения. А стремежите ви към власт и го изискват. Тук се явява едно голямо противоречие, че за да успеете в намеренията си, трябва да преминете през нечии интереси. Играете си с огъня. По-добре се концентрирайте в следващия един месец към своите по-належащи задачи, а идеята да лидерствате оставете за през месец ноември.

 

ВЕЗНИ

Промени

Изправени сте пред един важен етап от тази година. Днес е първият ден на ретроградността на Венера – вашата планета управителка. Около 40 дни тя ще продължи своя път „назад” по своята орбита, за да изпита способността ви да планирате материалните си запаси, финансовата рамка на ежедневието и да спестявате малко повече, отколкото ви се иска. Не ви очаква лош период, ако сте по-консервативни и не правите инвестиции. Новолунието във вашия знак и ви позволява да поставите промени и ново начало в живота си. Внимавайте, какво ще бъде то, защото ще се развие в следващата една година.

 

СКОРПИОН

Напрежение

Вече ясно се очертава тенденция на повишение в напрежението при вас, а тя ще бъде водеща в следващите седем дни. Въпреки опитите ви да се сдържите, няма да се разминете с редица противоречия и конфликти. В службата често ще се сблъсквате с пречки, преодолими чрез по-усилени и координирани действия. Разбира се, можете да се разминете с всичко това, но ако бъдете по-търпеливи и не толкова заядливи. Ретроградното движение на Венера във вашия знак изисква да сте внимателни и мнителни. Да подлагате на съмнение всяка информация, която чуете, и да не биете прекалено много на очи, тоест да не привличате вниманието върху себе си.

 

СТРЕЛЕЦ

Вътрешно недоволство

През следващите седем дни едва ли ще сте в хармония със себе си. Вътрешното недоволство, променливото време, недоволството на всички хора около вас и още ред други неща са причини за вашето раздразнение. Въпреки всичко не желаете да го показвате явно и заключвате емоциите дълбоко в себе си. Оттук се получава неравновесието, а то със сигурност ще породи срив към средата на идната седмица. Можете да го избегнете, ако говорите открито, постъпвате според желанията и намеренията си. В бизнеса бъдете търпеливи и откровени.

 

КОЗИРОГ

Благоприятен период

И за вас предстои седмица на движение ту напред, ту назад. Въпреки че периодът за вас ще бъде доста благоприятен, няма да се разминете с безпокойствата и липсата на стабилност. Всъщност самите вие сте си виновни за всичко онова, което ще ви се случи. За една част финансовата нестабилност е сериозното житейско безпокойство. Други са стиснали зъби в името на една спестовна идея, а трети ще се притесняват просто ей така – за да тормозят и себе си, и своите близки. Ако не се отпуснете, ако не започнете да живеете по-спокойно живота си, тази седмица ще ви се стори доста напрегната. А може да е и по друг начин.

 

ВОДОЛЕЙ

Важни решения

През тази седмица ще проявявате неописуема чувствителност във всяка една сфера от живота си. Предстои ви да вземете важни решения в личен план. Ако ги основавате единствено на емоцията и чувствата си, ще сгрешите. В никакъв случай не бива да рискувате и да инвестирате пари през този период. През почивните дни ще се радвате на подкрепата на близките си, но през работната седмица всячески ще се стремите да развалите онази хармония, която градихте близо месец. Внимавайте с критиката си, защото тъкмо тя е основната причина хората да се отдръпнат от вас.

 

РИБИ

Избягвайте кавгите

През тази седмица е много важно да съхраните равновесието в себе си и да намерите хармонията с другите хора около вас. Не го ли сторите, ще вините неоправдано всички близки, приятели и колеги за неволите, които самите вие сте си докарали на главата. Вършете дела само ако сте ги планирали. Хрумнали ви изневиделица идеи не превръщайте в реалност, защото само ще си загубите времето. Притежавате шанса да изкарате седмицата много позитивно, но само при условие че не се скарате с никого.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

5 октомври. Интересни, колебливи и променливи Везни сте вие. И вашите настроения се променят ежеминутно. Човек никога не знае какво може да очаква от вас. Дори пред себе си не желаете да признаете, колко сте нерешителни и колебливи. Сами проигравате определените ви от Съдбата шансове за щастие и сполука. Просто бъдете малко по-целеустремени.

Следващата година ще ви помогне да си стъпите на краката откъм финансова гледна точка. Това ще е година на материална стабилност, просперитет в работата и парични придобивки. Не отказвайте на предложение за нова работа. Ще се озовете на позиция, на която не сте и предполагали, че можете да се озовете.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания. Пазете коленете.

6 октомври. Родените на 6 октомври са благи души. Това са хора, отдадени изцяло на семейството и дома си. Търсят хармонията навсякъде около себе си, но често не я откриват и това ги прави нервни, агресивни и недружелюбни. Не умеят да бъдат подчинени. Товарят се с много работа, докато не прегреят в един момент. Тогава не трябва да сте им пред очите, защото помитат всичко и всеки пред себе си. Нека намерят и хоби, заедно с работата си, за да може то да бъде отдушник на професионалното им напрежение.

От днес навлизате в емоционална и завършваща година, която не позволява да поставяте нови начала. Ще ви помогне да завършите всички изостанали във времето ангажименти. Заемете се с тях без отсрочка, ако не искате да ви преследват и в бъдещето.

Здраве: Възможни са чести главоболия. Следете кръвното налягане.

7 октомври. Вие сте интелигентни и възпитани хора. Искате на всекиго да направите добро, защото си мислите, че ще ви отвърне със същото. Невинаги е така, но в повечето случаи доброто ражда добро. Прекалената ви отстъпчивост понякога ви влияе зле. Не правете толкова компромиси, от които потърпевшите сте вие. Обожавате да четете книги, познавате човешката психика и природа. Орисани сте с духовното си развитие да си спечелите и материалната стабилност. Учете, защото при вас образованието ще се връща многократно.

Навлизате в година на ново и успешно начало, което можете да поставите след като сте го обмислили внимателно. С каквото се заловите през месеците до идния си рожден ден, с него ще се занимавате и в следващите девет години. Затова избирайте внимателно.

Здраве: Възможни са проблеми със сърцето през идната година – аритмии, високо кръвно налягане. Не се претоварвайте физически.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *