През следващите седем дни лятото отново ще бъде с нас

През нощта ще има незначителна облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 5 и 8. За В. Търново се очаква минимална температура около 6 гр. През деня ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 20 и 23. За В. Търново се очаква максимална температура около 22 гр. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.3 гр. през 2006 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 1.8 през 2013 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 19 минути и ще залезе в 18 часа и 52 минути. Фаза на Луната: четири денонощия преди новолуние.

До края на седемдневния период ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Към четвъртък на места, предимно в централните части на Северна България, сутринта ще има намалена видимост до мъгла и ниска слоеста облачност, които до обяд ще се разсеят. През целия период ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 6 и 11, максималните – между 19 и 24.

Над западните и централните части на Стара планина през целия период ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. В петък и събота ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. В неделя и понеделник ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. От понеделник до четвъртък ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на 1200 м през целия период ще бъдат между 10 и 13. Температурите на 2000 м ще бъдат с около 5-6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.