15 четения

Маги Христова и Деница Асенова се завърнаха в „Етър-64“

В неделя стартира първенството на женската „А“ хандбална група

В неделя, 7 октомври, от 15:00 часа отборът на „Етър-64“ ще изиграе първия си мач от новия сезон в женската „А“ хандбална група. Великотърновки гостуват в Сливница на местния „Ники спорт“. Шест отбора ще участват в шампионата. Това са „Бъки“, „Етър-64“, ХК „Свиленград“, ХК „Шумен-98“, ХК „Поморие“ и „Ники спорт“. До края на годината ще се изиграят 7 кръга, като последният е на 16 декември, а преди това на 24 ноември са четвъртфиналите за купата.

Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева проведоха предсезонната си подготовка изцяло във Велико Търново. От началото на октомври тренировките им са в ДКС „Васил Левски“. Етърки играят и контроли срещу мъжкия тим. Единственият проблем е отсъствието на Деница Иванова, която лекува травма и ще пропусне началото на шампионата. Добрата новина е завръщането в състава на две опитни хандбалистки – Миглена Христова и Деница Асенова. За последно двете играха за ХК „Свиленград“.

След гостуването в Сливница на „виолетовите“ предстоят три поредни домакинства. На 14 октомври приемат ХК „Шумен-98“, на 27 октомври домакинстват на ХК „Поморие“, а на 3 ноември на „Бъки“ (Габрово).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!