318 четения

Доц. д-р Светлозар Стойков и д-р Калоян Йорданов номинирани за лекар на годината

Началникът на акушеро-гинекологичното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ доц. д-р Светлозар Стойков е номиниран за приза „Лекар на годината“ от Районната колегия на БЛС – Велико Търново, по повод 19 октомври Деня на българския лекар. Това информира председателят на съсловната организация в старата столица д-р Христо Димитров.

„Доц. д-р Светлозар Стойков направи много за АГ-сектора във Велико Търново. Сформира отличен екип и работата му доведе до бейби бум в старата столица. Номинацията е за цялостната му дейност“, заяви д-р Димитров.

Другата номинация на Районната колегия на БЛС – Велико Търново, е младият лекар Калоян Йорданов. Той е част от екипа на отделението по ортопедия и травматология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. 31-годишният медик бе специализант в търновската болница в периода 2016 – 2018 година, след завръщане от Германия, където работел в клиниките Alexianer Klinikverbund Krankenhaus, Дипхолц, Schön Klinik Neustadt, Нойщат в Холщайн и Stiftungsklinik – Вайсенхорн.

„Той е номиниран в категория „Ти си нашето бъдеще“ – награда за млади лекари. Избрахме го заради амбицията и постоянството му да участва в различни обучителни модули и да се развива в сферата, която е избрал“, аргументира се д-р Димитров.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 19 октомври в София.

Миналата година съсловната организация в старата столица бе номинирала за приза „Лекар на годината“ д-р Стела Дюкянджиева – джипи от Горна Оряховица и д-р Георги Костов – хирург в Комплексния онкологичен център във Велико Търново.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “Доц. д-р Светлозар Стойков и д-р Калоян Йорданов номинирани за лекар на годината

 • 05.10.2018 в 14:29
  Permalink

  Браво поздравления, но има още един добър млад лекар д-р Ангел Григоров съдов хирург, който е и баща за пример на 4 деца. Поздравления и за неговата работа.

  Отговор
 • 08.10.2018 в 18:08
  Permalink

  Браво за номинациите тази година ! От сърце се радвам за доц. д-р Светлозар Стойков ! Първите ми впечатления от неговата прекрасна работа са мнооого преди да стане доцент. Успя да развие и реализира таланта си за благото на мами, татковци, деца, града и България. Радва ме и номинацията на д-р Калоян Йорданов – млад човек, придобил знания в чужбина, но предпочел да продължи развитието си във В.Търново.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *