Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Мирена Бобева от Горна Оряховица спечели второ място в конкурса „Любим маникюрист“

Талантливата маникюристка от Горна Оряховица Мирена Бобева се нареди на второ място в националния конкурс „Любим маникюрист“ – 2018 година. Тя пребори над 100 конкуренти, пожелали да се включат в надпреварата за престижната титла, с представените 12 модела, направени през лятото. В тях заложила на цветни и свежи комбинации, съчетани с нежна декорация.

Младата жена разказа, че случайно чула по радиото реклама на конкурса и на шега решила да се включи. Потърсила повече информация в интернет и се регистрирала. Надпреварата се организирала от дамското електронно списание Rozali и „Стар Нейлз – България“ ООД. Изискванията били маникюристките да снимат свои модели, които държат техен крем и да качат снимките за конкурса. Гласуването било онлайн и продължило от 1 юни до 30 септември.

„В последния ден вотът се обърна и аз се преборих за второто място. Бях с 923 гласа и изведнъж мои приятели и клиентки започнаха да гласуват. Минута преди полунощ изпреварих момичето преди мен с 1 глас“, сподели Мирена.

За второто място горнооряховката печели ваучер на стойност 600 лв., професионални продукти за маникюр и почетна грамота от „Стар Нейлз – България“. Награждаването ще се случи в края на седмица в рамките на международния форум за красота „Арена на красотата“ в София.

Мирена се занимава професионално с правенето на маникюр от 3 години. Станала част от бранша, тъй като от малка й доставяло удоволствие да рисува и твори.

Тя обясни, че в момента най-актуални цветове в маникюрите са кафявото и телесното, които носят усещане за настоящия есенен сезон. Все повече дами пък предпочитат бадемова или остра форма на ноктите.

Успоредно с работата като маникюристка горноряховката следва начална и предучилищна педагогика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Плановете й са един ден да работи по специалността си, а маникюрите да останат на заден план.

„С удоволствие бих станала учителка и смятам, че ще ми е много приятно да уча децата“, твърди Мирена.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *