19 четения

Разкриха нелегален склад за храни с изтекъл срок в Горна Оряховица

42-годишен търговец пласирал кифли и солети по селата и из страната на по-ниски цени

Хранителни продукти с изтекъл срок на годност установиха полицаи и служители на Агенцията за безопасност на храните в Г. Оряховица. Нелегалната база е атакувана в сряда след оперативен сигнал до униформените.

В складовото помещение в центъра на железничарския град, ползвано от 42-годишния Г. от същия град, известен на полицията и осъждан, са установени хранителни стоки, тестени и сладкарски изделия без документи, удостоверяващи произхода и качеството им. В хода на проверката е установено, че част от стоката е с изтекъл срок на годност, а складът е незаконен и не отговаря на установените санитарни и хигиенни изисквания. Помещението е запечатано, хранителните стоки предстои да бъдат унищожени, а на ползвателя на помещението ще бъде съставен акт за хиляди левове.

От склада са били иззети 80 кашона със 70 артикула хранителни стоки. Кифли, солети, крекери и какво ли още не са открили проверяващите. Мъжът ползвал помещението от няколко месеца. Той пазарувал стоките от големите търговски вериги и после със собствен превоз ги предлагал основно по селата на по-ниски цени. Бизнесът му потръгнал и той продавал дори из страната. Подобен склад, но с тонове храни с изтекъл срок, бе открит и във В. Търново през юни тази година. Той обаче не е запечатан, а храните още не са унищожени.

Нели СУКОВА

Един коментар за “Разкриха нелегален склад за храни с изтекъл срок в Горна Оряховица

  • 05.10.2018 в 20:38
    Permalink

    Оо, купувалсъм фъстъци и солети, огранен вкус, развалении, мноогоо пъти….Етоо, как търговците печелят по-вече от производителят… в една нормална дръжава, това не може да стане

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *