Д-р Стоян Стоянов стана шеф на УНГ отделението в горнооряховската болница

Един от най-известните специалисти по отоларингология в България д-р Стоян Стоянов оглави УНГ отделението в МБАЛ “Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица. Назначението идва след кончината на досегашния началник на звеното д-р Атанас Атанасов. Ръководството на болницата успя да привлече опитния медик, познат на хората в региона с ежемесечните си прегледи в частен медицински център в старата столица. Освен това баща му е родом от Елена, а самият УНГ специалист често пребивава в село Тюдовци, където има имот.

Д-р Стоянов е на 55 години, завършил е медицина в Пловдив, където специализира отоларингология, а също и в ИСУЛ – София. В компетенциите му попадат още областите отоневрология и фониатрия. Медикът има опит в УНГ онкологията, тъй като е работил и в Националната онкологична болница в столицата. Освен като лекар той работи и като консултант във фирма за слухопротезиране. В момента е в процедура на изготвяне и защита на дисертация на тема „Злокачествени тумори на хипофаринкса”.

Целите, които си поставя д-р Стоянов, са свързани с повишаване качеството на здравното обслужване на пациентите, увеличаване на регистрираните в отделението легла, както и въвеждането на неприлагани досега диагностично-терапевтични процедури, включително и оперативни. Сред другите му приоритети са активно наблюдение на болни съвместно с лекарите от неврологичното отделение и ОАИЛ при общи случаи.

“От осем години това отделение е единственото във великотърновска област. То има юридическата възможност и потенциал практически да утвърди присъствието си като единственото такова в региона”, коментира новият шеф на звеното.

Д-р Стоянов се ангажира с максимално разширена гама от диагностично-терапевтични процедури в областта на УНГ патологията, които не са прилагани до момента в лечебницата, както и да работи в симбиоза със свои колеги от Пловдив и София.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *