Община Велико Търново ще изгражда нов стадион с изкуствено покритие

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ ИЗГРАЖДА НОВ СТАДИОН С ИЗЦЯЛО ИЗКУСТВЕНО ПОКРИТИЕ. Вече е обявена и обществената поръчка за избор на изпълнител, като кметството приема оферти до 9.11.2018 г., след което започва и същинското строителство, което трябва да приключи за два месеца в зависимост от времето. Стойността на съоръжението е 700 хил. лв., които са преведени по сметката на общината след решение на правителството. Новият стадион, който ще е с размери на терена 111 на 73 метра, ще се намира в южната част на Спортното училище. Към момента на обявяването на обществената поръчка е изпълнен и първият етап от строителството – 244-метров изкоп, в който ще се разположи новият терен, който ще има специална дренажна система, както и ограда.

Изкуственото тревно покритие ще е от настилка последно поколение с дебелина на влакното от поне 250 микрона и дължина от 50 мм. На следващ етап ще бъде монтирано и осветление.

В момента над 300 млади футболисти обикалят близките села или мъкнат на ръка пясък да подравняват поляните пред спортното училище, за да си създават сами условия за трениране. Всичко това обаче ще се промени съвсем скоро.

В МОМЕНТА ПО ПРОЕКТА ЗА ОБНОВЛЕНИЕ И НА СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ СЕ ПРАВИ ОЩЕ ЕДИН ТЕРЕН С ИЗКУСТВЕНО ПОКРИТИЕ, който отговаря на стандартите на Футбол 9. Той пък се намира от северната страна. Тече и пълна реконструкция на сградата, както и на пансиона към нея.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 thoughts on “Община Велико Търново ще изгражда нов стадион с изкуствено покритие

 • 08.10.2018 в 13:10
  Permalink

  Стадион?!? Терен по-скоро. А иначе пътя за старческия дом го завършиха предсрочно 🙂

  Отговор
 • 08.10.2018 в 15:33
  Permalink

  това е футболно игрище, никакъв стадион не е ,а там терена си го има отдавна, навремето учениците се бъзикаха,че треньора Васил Матев сади картофи там.

  Отговор
 • 08.10.2018 в 16:01
  Permalink

  Е, ще му сложат два реда пейки и ще го кръстят стадион. Споко. Важното е да има къде да тренират децата.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *