Община Велико Търново ще изгражда нов стадион с изкуствено покритие | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Община Велико Търново ще изгражда нов стадион с изкуствено покритие

Публикувана на: 09.10.2018г. 7239 прегледа

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ ИЗГРАЖДА НОВ СТАДИОН С ИЗЦЯЛО ИЗКУСТВЕНО ПОКРИТИЕ. Вече е обявена и обществената поръчка за избор на изпълнител, като кметството приема оферти до 9.11.2018 г., след което започва и същинското строителство, което трябва да приключи за два месеца в зависимост от времето. Стойността на съоръжението е 700 хил. лв., които са преведени по сметката на общината след решение на правителството. Новият стадион, който ще е с размери на терена 111 на 73 метра, ще се намира в южната част на Спортното училище. Към момента на обявяването на обществената поръчка е изпълнен и първият етап от строителството – 244-метров изкоп, в който ще се разположи новият терен, който ще има специална дренажна система, както и ограда.

Изкуственото тревно покритие ще е от настилка последно поколение с дебелина на влакното от поне 250 микрона и дължина от 50 мм. На следващ етап ще бъде монтирано и осветление.

В момента над 300 млади футболисти обикалят близките села или мъкнат на ръка пясък да подравняват поляните пред спортното училище, за да си създават сами условия за трениране. Всичко това обаче ще се промени съвсем скоро.

В МОМЕНТА ПО ПРОЕКТА ЗА ОБНОВЛЕНИЕ И НА СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ СЕ ПРАВИ ОЩЕ ЕДИН ТЕРЕН С ИЗКУСТВЕНО ПОКРИТИЕ, който отговаря на стандартите на Футбол 9. Той пък се намира от северната страна. Тече и пълна реконструкция на сградата, както и на пансиона към нея.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "Община Велико Търново ще изгражда нов стадион с изкуствено покритие"

 • 08.10.2018 в 13:10

  Стадион?!? Терен по-скоро. А иначе пътя за старческия дом го завършиха предсрочно 🙂

  Отговор
 • 08.10.2018 в 15:33

  това е футболно игрище, никакъв стадион не е ,а там терена си го има отдавна, навремето учениците се бъзикаха,че треньора Васил Матев сади картофи там.

  Отговор
 • 08.10.2018 в 16:01

  Е, ще му сложат два реда пейки и ще го кръстят стадион. Споко. Важното е да има къде да тренират децата.

  Отговор
 • 08.10.2018 в 17:58

  Що крадене ще падне.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!