ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ТАБЛА В ГАБРОВО С НОВА ВИЗИЯ

Тази събота и неделя, (06.10 – 07.10.2018 г.), младежите от Фондация “Габрово – преди и сега” и художественият екип на Алина Пенчева и Нуркан Нуф дадоха старт на програмата с проекти за градско изкуство и подобряване на градската среда в Габрово, разработена от Фондацията.

Първият им проект обхваща дейности по обновяването на електрически табла в централните части на града. Осъществяването му става с одобрението на ЕРП Север Енерго Про и с подкрепата на община Габрово, която организира посрещането и настаняването на художниците, работещи по таблата.

Цялостното финансиране на проекта се реализира благодарение на предостaвените дарения от страна на бизнеса, в лицето на главните спонсори на фондацията, местните фирми Темпус Линк, Караш Инвест ООД и Великов 2017 ЕООД. С предоставените средства са осигурени всички необходими материали за реновирането.

Проектът включва почистване на таблата от облепяния, възстановяване на защитните им покрития със система за запазване на металната конструкция и завършващ краен слой с артистични изображения свързани с града.

Изображенията от стартовата композиция табла е обвързана с връзката на Габрово и японския град – Тойоаке, като обхваща знакови части от японската култура и разбира се габровския хумор.

Още 6 табла разположени на три локации в града очакват своето подобрение, като от Фондацията се надяват с работата си да допринасят за устойчива градска култура с дълготраен положителен ефект в обществото и изразяват своята благодарност към всички включили се със своите дарения и организационна подкрепа в реализацията на идеите им.

Източник: Община Габрово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.