90 четения

Започва изграждането на прекия път към два великотърновски квартала

„Пътни строежи ВТ“ ще работи по трасето, свързващо „Зона В” и „Бузлуджа”

НАЙ-ГОЛЯМАТА МЕСТНА ПЪТНОСТРОИТЕЛНА КОМПАНИЯ „ПЪТНИ СТРОЕЖИ ВТ“ ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДЪЛГООЧАКВАНИЯТ ПРЯК ПЪТ МЕЖДУ ДВАТА ГОЛЕМИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ КВАРТАЛА – „ЗОНА В“ И „БУЗЛУДЖА“. Всички проекти за него вече са съгласувани, като единствено се чака становище от „Енерго про“ за захранване на стълбовете за осветление, което трябва да бъде изготвено до сряда. За работата няма да е нужно организирането на обществена поръчка за изпълнител, тъй като кметството вече има рамков договор за подобни ремонти с частното дружество. 1,8 млн. ще струва новият участък, а парите също са по сметката на общината, отпуснати от правителството заедно с тези за новия стадион на Спортното училище. Вече са ясни и конкретните параметри на новото трасе, което ще струва около 1, 8 млн. лв. От „Пътни строежи ВТ“ също създават организация за работа зад „Практикер“ и мобилизират екипите си, след като завършиха трасетата в Западната промишлена зона и моста към Шемшево.

Новата пътна връзка ще осигури пряк достъп между жилищните комплекси „Бузлуджа” и „Зона В” и пътен възел „Качица”, като ще подобри транспортното обслужване на близо 30 000 жители на града. Трасето ще започне от разклона на улица „Стоян Коледаров”, ще премине покрай газстанцията в района и ще продължи до кръговото кръстовище край Дома за възрастни хора „Венета Ботева”.

Широчината на уличното платно ще е 14 метра, а строително-монтажните работи включват: подготовка на пътната основа с площ 13 500 квадратни метра, изграждане на бордюри с обща дължина 1800 метра и на 4500 квадратни метра тротоари, цялостно преасфалтиране с полагане над 4300 тона асфалтова смес и още 9700 кв. метра износващ слой, монтиране на ново улично осветление. Работата трябва да приключи до идната пролет. От местната администрация оглеждат и още няколко варианта за отпушване на тупици (улици без изход) в различни части на града и осигуряване на пряк достъп. Финансиране се търси и за злощастната ул. „Народни будители“ край Руските гробища, както и от „Картала“ към кв. „Варуша“.

Стилян НАЙДЕНОВ

7 коментара за “Започва изграждането на прекия път към два великотърновски квартала

 • 10.10.2018 в 12:40
  Permalink

  от картала към варуша ???зимата ще ги питам…смешници

  Отговор
 • 10.10.2018 в 12:51
  Permalink

  Чак сега разбрах защо по градът бе толкова време разкопан, а пътищата – с дупки и ями….Явно надеждата е нещо/като гърне с … финансиране/ да подскокне от там…Жалко…А за пътя е добре, сега за зимата да има и трасе за ски ….

  Отговор
 • 10.10.2018 в 16:30
  Permalink

  Да им е честито на новите квартали. Какви времена доживяхме, бандарлъците да стават улици, шосета, а живи улици 300 годишни, да се затварят. Построиха нов паркинг под Царевец. Елате да видите гостите на града паркират на улицата-„Крайбрежна“, а на голия паркинг се шири само влакчето, като пет пари в кесия. Да видите как гостите се лутат, прескачат разни камари от павета и камъни и пълзят нагоре по баира. Срам! Новия паркинг оградиха от всякъде с бетонна ограда и затвориха „Хр. Ив. Войводата“. На наши жалби властниците не считат да отговорят. Но ще мине време. Паркинга построен с наши и европейски пари ще се продаде на безценица разбира се. Ииии…… хотел ще се строи друже тука. Нов мутрохотел под тия старини.

  Отговор
 • 10.10.2018 в 16:38
  Permalink

  Дано най-после свържат ул.Д.Благоев с новата отсечка.Чакаме това от 30 години.

  Отговор
 • 10.10.2018 в 16:41
  Permalink

  А, ул. Народни Будители КОГА ЩЕ СТАНЕ?????? Сега строят един блок довършват друг, а улица няма!!! Какво трябва да стане за да се асвалтира тази улица?

  Отговор
 • 10.10.2018 в 17:54
  Permalink

  Няма ли друга строителна фирма освен „Пътни строежи“? Очевидно доста от съветниците се облажват покрай нея. А къде са кръговите кръстовища, преустройството на пазара, пасарелки и какво ли не. Е, наближават избори и може всичко да се форсира.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!