160 души се включиха във втория етап на "Движи се и победи – есен 2018" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

160 души се включиха във втория етап на „Движи се и победи – есен 2018”

Публикувана на: 11.10.2018г. 332 прегледа

В събота се проведе вторият етап на есенната кампания „Движи се и победи”. По маршрутите до Преображенския манастир преминаха общо 166 души, в т. ч. и 10 семейства.

Четиригодишният Преслав Смилов бе най-малкият регистриран участник в този етап. Най-възрастният отново бе Христо Христов – на 91 години от Велико Търново.

Във втория маршрут участваха деца, ученици и педагози от 3 организирани колектива на община Велико Търново – ОУ „Христо Ботев“ и центровете за настаняване от семен тип на ул. „Цветарска“ и на ул. „Колоня товар“.

Част от децата и учениците се включиха в забавни игри, посветени на превенцията на пътно-транспортния травматизъм и превенцията на употребата на алкохол.

На 20 октомври (събота) е третият маршрут на кампанията – село Присово – парк Ксилифор. По повод на Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва всяка година на 20 октомври, в крайната точка на маршрута ще бъдат организирани тематични инициативи за повишаване на информираността и здравните знания на населението във връзка с профилактиката на заболяването.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!