30 производители участваха в „Есенен фермерски пазар – Свищов 2018”

За втора поредна година катедра „Аграрна икономика” при Стопанска академия организира в Свищов „Есенен фермерски пазар”, който даде възможност на земеделските производители от региона да представят биопродукти и продукти от производството на малките стопанства. Инициативата стартира и продължава да се провежда под надслов „Изберете здравословната храна!”. Съорганизатори на второто издание на превръщащото се вече в традиция изложение бяха Стопанска академия, община Свищов, Българска асоциация „Биопродукти”, Фондация за околна среда и земеделие.

„Есенен фермерски пазар – Свищов 2018” се състоя на централния площад „Алеко” и бе официално открит пред сградата на общината.

Над 30 производители от региона (сред които и преподаватели, докторанти и студенти от специалността) изнесоха на своите щандове млечни и пчелни продукти, плодове и зеленчуци, сурови ядки, домашно приготвени сладка и лютеница, подправки, билки и разнообразни билкови мехлеми, биопродукти (биовино, билки, тахани и халва, биооцет) и др. Посетителите на есенното изложение имаха възможност да дегустират и да си купят от представените повече от 50 вида продукти.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *